Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

China ii avertizeaza pe americani: Fara alte actiuni periculoase!

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 07:17
3036 citiri
China ii avertizeaza pe americani: Fara alte actiuni periculoase!
Foto: Facebook/USS Lassen (DDG 82)

Patrulele navale americane de saptamana trecuta in Marea Chinei de Sud au amenintat suveranitatea si interesele de securitate ale Chinei si Statele Unite nu ar trebui sa efectueze alte actiuni periculoase ce ameninta suveranitatea Chinei, a declarat ministrul chinez al Apararii, Chang Wanquan.

Aceste comentarii au fost facute de Chang secretarului american al Apararii, Ash Carter, marti, la Kuala Lumpur, a precizat Ministerul chinez al Apararii intr-un comunicat publicat miercuri.

Americanii nu se sperie de amenintarile Chinei: Facem manevre in Marea Chinei de cate ori vrem

US Navy intentioneaza sa efectueze patrule in interiorul celor 12 mile marine (22,2 km) de insulele artificiale din Marea Chinei de Sud de doua ori pe trimestru, pentru a reaminti Chinei si altor tari drepturile Statelor Unite in temeiul dreptului international, a declarat luni un oficial american din domeniul apararii.

"Ne vom duce acolo de doua ori pe trimestru sau chiar putin mai mult", a declarat acest oficial, citat de Reuters, care nu a fost autorizat sa discute public despre planurile operationale ale Marinei americane.

"Intentia este de a exercita regulat drepturile noastre in temeiul dreptului international si a reaminti chinezilor si altora punctul nostru de vedere", a mai spus acest oficial.

Oficial militar chinez: Un incident minor poate declansa razboi, daca SUA continua provocarile

La randul sau, Ben Rhodes, consilierul adjunct ale presedintelui american pentru securitate nationala, a declarat luni ca vor fi mai multe demonstratii ale angajamentului militar al SUA de a avea dreptul sa navigheze liber in regiune.

"Acesta este interesul nostru acolo... Pentru a demonstra ca noi sustinem principiul libertatii de navigatie", a precizat Rhodes, la un eveniment gazduit de Defense One media.

Uniunea Europeana, de partea SUA in disputele din Marea Chinei de Sud

Comentariile lui Rhodes intervin la o saptamana dupa ce un distrugator american de rachete ghidate a navigat aproape de una dintre insulele artificiale construite de Beijing, saptamana trecuta in Marea Chinei de Sud.

Comandantul marinei chineze i-a declarat saptamana trecuta omologului sau american ca un incident minor ar putea declansa un razboi in Marea Chinei de Sud daca Statele Unite nu inceteaza "actele provocatoare" in apele disputate.

Patrularea distrugatorului USS Lassen (foto) a fost cea mai semnificativa provocare de pana acum a Statelor Unite la adresa celor 12 mile nautice reprezentand limita teritoriala pretinsa de China in jurul insulelor artificiale construite in Arhipelagul Spratly.

China revendica cea mai mare parte din Marea Chinei de Sud, prin care tranziteaza comertul mondial in fiecare de peste 5 trilioane de dolari. Vietnamul, Malaezia, Brunei, Filipine si Taiwan au revendicari rivale, mai aminteste Reuters.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#China nave americane, #China SUA scandal nave militare , #China