China: La 90 de ani de la nasterea Partidului Comunist, presedintele evoca coruptia

Autor: Ana Ilie
Vineri, 01 Iulie 2011, ora 14:14
1287 citiri
China: La 90 de ani de la nasterea Partidului Comunist, presedintele evoca coruptia

Presedintele chinez Hu Jintao i-a avertizat pe membrii Partidului Comunist ca poporul ii va taxa pentru coruptie.

Hu a facut aceasta remarca in timpul discursului televizat de 90 de minute care a marcat aniversarea a 90 de ani de la infiintarea partidului, in Marea Sala a Poporului din Beijing, scrie BBC.

Presedintele chinez a laudat si reusitele partidului, de la venirea sa la putere in China, in 1949, insa a avertizat ca membrii sai trebuie sa fie mai disciplinat ca oricand. Partidul Comunist este cel mai mare partid al lumii, numarand nici mai mult nici mai putin de 80 de milioane de membri.

"In unele perioade istorice, am facut greseli si chiar am suferit infrangeri severe, din cauza ca intentiile noastre erau departe de realitatea chineza", a admis Hu, fara a mentiona ca politicile partidului au condus la moartea a milioane de cetateni.

"Partidul nostru a reusit sa corecteze greselile prin puterea sa si a poporului, s-a ridicat deasupra neajunsurilor si a continuat sa mearga inainte victorios. Astazi, o China vibranta, socialista, a aparut in Est, si cei 1,3 miliarde de chinezi marsaluiesc inainte, plini de incredere sub marele stindard al socialismului cu caracteristici chineze", a spus Hu Jintao.

Hu a avertizat insa ca partidul "se confrunta cu dureri de crestere" si ca "incompetenta" unor membri si "distanta lor fata de oameni" a creat probleme pentru tara.

Daca nu este stopata, coruptia ar putea ameninta legitimitatea partidului: "Coruptia va costa partidul sustinerea si increderea poporului".

"Nu trebuie sa transformam puterea noastra intr-un instrument pentru castigul personal pentru o mana de indivizi. Este mai urgent decat oricand ca partidul sa impuna disciplina membrilor sai".

Discursul presedintelui este doar unul din sutele de evenimente programate pentru sarbatoarea aniversarii partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Cancelarul german s-a întâlnit cu președintele Xi Jinping. Scholz a fost însoțit în vizita sa în China de doi mari lideri pe piața auto din lume
Cancelarul german s-a întâlnit cu președintele Xi Jinping. Scholz a fost însoțit în vizita sa în China de doi mari lideri pe piața auto din lume
Cancelarul german Olaf Scholz şi-a exprimat marţi, 16 aprilie, intenţia de a discuta despre o "pace justă" în Ucraina cu preşedintele chinez Xi Jinping, în timpul întrevederii lor la...
#China, #china aniversare partid comunist, #china coruptie , #China
Comentarii
Poza Menumorut
Menumorut
rank 5
Trec rinduri, rinduri muncitorii