China: La 90 de ani de la nasterea Partidului Comunist, presedintele evoca coruptia

Autor: Ana Ilie
Vineri, 01 Iulie 2011, ora 14:14
1225 citiri
China: La 90 de ani de la nasterea Partidului Comunist, presedintele evoca coruptia

Presedintele chinez Hu Jintao i-a avertizat pe membrii Partidului Comunist ca poporul ii va taxa pentru coruptie.

Hu a facut aceasta remarca in timpul discursului televizat de 90 de minute care a marcat aniversarea a 90 de ani de la infiintarea partidului, in Marea Sala a Poporului din Beijing, scrie BBC.

Presedintele chinez a laudat si reusitele partidului, de la venirea sa la putere in China, in 1949, insa a avertizat ca membrii sai trebuie sa fie mai disciplinat ca oricand. Partidul Comunist este cel mai mare partid al lumii, numarand nici mai mult nici mai putin de 80 de milioane de membri.

"In unele perioade istorice, am facut greseli si chiar am suferit infrangeri severe, din cauza ca intentiile noastre erau departe de realitatea chineza", a admis Hu, fara a mentiona ca politicile partidului au condus la moartea a milioane de cetateni.

"Partidul nostru a reusit sa corecteze greselile prin puterea sa si a poporului, s-a ridicat deasupra neajunsurilor si a continuat sa mearga inainte victorios. Astazi, o China vibranta, socialista, a aparut in Est, si cei 1,3 miliarde de chinezi marsaluiesc inainte, plini de incredere sub marele stindard al socialismului cu caracteristici chineze", a spus Hu Jintao.

Hu a avertizat insa ca partidul "se confrunta cu dureri de crestere" si ca "incompetenta" unor membri si "distanta lor fata de oameni" a creat probleme pentru tara.

Daca nu este stopata, coruptia ar putea ameninta legitimitatea partidului: "Coruptia va costa partidul sustinerea si increderea poporului".

"Nu trebuie sa transformam puterea noastra intr-un instrument pentru castigul personal pentru o mana de indivizi. Este mai urgent decat oricand ca partidul sa impuna disciplina membrilor sai".

Discursul presedintelui este doar unul din sutele de evenimente programate pentru sarbatoarea aniversarii partidului.

Citește și:
China critică gestul unui fost general NATO, ajuns președinte al unui stat din Uniunea Europeană
China critică gestul unui fost general NATO, ajuns președinte al unui stat din Uniunea Europeană
Ministerul de Externe din China a condamnat marţi faptul că noul preşedinte ales ceh Petr Pavel a discutat la telefon cu preşedinta Taiwanului Tsai Ing-Wen, acuzându-l pe Pavel că nu-şi...
Cinci provocări la adresa dominației dolarului în comerțul internațional
Cinci provocări la adresa dominației dolarului în comerțul internațional
Supremația dolarului în comerțul global și al fluxurilor de investiții se confruntă cu o serie de noi amenințări, deoarece multe țări încearcă să folosească monede alternative....
Comentarii
Poza Menumorut
Menumorut
rank 5
Trec rinduri, rinduri muncitorii