China acuză OMS: Verificați laboratoarele SUA pentru a găsi originea COVID-19

Joi, 29 Iulie 2021, ora 05:14
3442 citiri
China acuză OMS: Verificați laboratoarele SUA pentru a găsi originea COVID-19

China a reacționat după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a solicitat Beinjing-ului o a doua fază a anchetei privitoare la originea virusului SARS-CoV-2. Asiaticii au venit cu o contrapropunere, sugerând instituției să trimită experții și ”să investigheze laboratorul de la Fort Detrick al armatei Statelor Unite”, pentru a afla adevărul legat de izbucnirea pandemiei.

Aceste afirmații au fost făcute de către Zhao Lijan, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei. Beijing-ul a insistat, în repetate rânduri, că o scurgere din laboratoarele proprii ar fi fost ”extrem de puțin probabilă”, citând concluzia comună a comisiei OMS-China de la Wuhan, din luna ianuarie 2021, potrivit War is Boring.

”Dacă se vor investiga laboratoarele, atunci experții OMS ar trebui să meargă la Fort Detrick. Statele Unite ar trebui să acționeze în mod transparent și responsabil, cât mai curând posibil și să invite experții OMS pentru o anchetă în laboratorul de la Fort Detrick. Numai în acest fel adevărul poate fi dezvăluit lumii”, a postat Zhao pe Twitter.

Mesajul a fost un răspuns la solicitările organizației mondiale, în legătură cu o altă rundă de investigații în China, privind originea virusului COVID-19.

Acuzații dure aduse președintelui chinez Xi Jinping: ”A ucis partidul comunist. Cei 95 de milioane de membri sunt sclavii săi”

Propunerea prezentată de șeful OMS, Tedros Afhanom Ghebreyesus a inclus ”audituri ale laboratoarelor și instituțiilor de cercetare relevante, care operează în zona cazurilor inițiale, identificate în decembrie 2019”.

Teoria conform căreia virusul s-ar fi scurs dintr-un laborator chinez a luat avânt în ultimele luni, pe plan mondial, în special în Statele Unite. Astfel, Joe Biden, președintele Statelor Unite, a cerut Serviciilor Secrete un raport privind originea virusului COVID-19, într-un termen de 90 de zile.

China acuza Statele Unite ca "distrug" ordinea mondiala: "Este un sistem hegemonic dominat de SUA"

Citeste si:
Dacian Cioloș neagă o alianță cu AUR: ”Respectăm niște proceduri parlamentare ca să atingem obiectivele”
Dacian Cioloș neagă o alianță cu AUR: ”Respectăm niște proceduri parlamentare ca să atingem obiectivele”
Europarlamentarul Dacian Cioloş afirmă că USR PLUS nu are o alianţă politică cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), el susţinând că există numeroase demersuri legislative făcute în...
Dacian Cioloș explică de ce a votat în Parlamentul European pentru libertăți egale ale cuplurilor LGBT
Dacian Cioloș explică de ce a votat în Parlamentul European pentru libertăți egale ale cuplurilor LGBT
Liderul USRPLUS Dacian Cioloş, șef al grupului Renew Europe din Parlamentul European, explică decizia de a vota Rezoluţia Parlamentului European care propune ca familiile LGBT şi cuplurile de...
Sursa: Ziare.com