Beijing-ul lauda noua strategie a lui Putin: Ce obiective taie Rusia din legatura cu SUA si cum imbratiseaza China ANALIZA

Luni, 05 Iulie 2021, ora 23:15
4396 citiri
Beijing-ul lauda noua strategie a lui Putin: Ce obiective taie Rusia din legatura cu SUA si cum imbratiseaza China ANALIZA
Presedintii Putin si Xi intensifica legaturile dintre cele doua tari FOTO Facebook

Cea mai recenta strategie de securitate nationala a Rusiei publicata sambata sub semnatura lui Vladimir Putin este laudata de Beijing, deoarece asiaticii sustin ca incercarea SUA de a destabiliza legaturile dintre China si Rusia a esuat, din nou.

China sustine ca documentul guvernului rus este un semnal clar trimis de Moscova lumii, care considera ca principala amenintare vine din Occident, mai degraba de cat din Est, potrivit Global Times.

Expertii chinezi au afirmat ca Rusia a dovedit prin intelepciune strategica ca influenta si puterea Occidentului sunt in scadere, acordand prioritate relatiilor cu marile puteri non-vestice, adica China si India.

Strategia de securitate Nationala a Rusiei este un act de 43 de pagini, care arata ca exista o crestere a amenintarilor militare impotriva Moscovei, odata cu marirea infrastructurii din apropierea granitelor sale ale aliantei NATO, precum si a exercitiilor acesteia.

Un expert in studii rusesti, Ma Yongbao, a observat ca noul document, in comparatie de primul din 1997, a eliminat continutul legat de construirea unui parteneriat cu SUA si cooperarea tip "castiga - castig" cu Uniunea Europeana.

"Acest lucru arata ca neintelegerile dintre Rusia si Cccident sunt grave si sunt greu de rezolvat", a spus Yongbao.

China acuza Statele Unite ca "distrug" ordinea mondiala: "Este un sistem hegemonic dominat de SUA"

Rusia isi intensifica colaborarea cu China

Li Haidong, un analist de la Institutul de Relatii interntaionale al Universitatii de Afaceri Externe din China, vorbeste despre intalnirea recenta dintre liderii de la Washington si Moscova de la Geneva.

"Mass-media occidentala si obervatorii care se asteptau ca o singura intalnire intre presedintii SUA si Rusiei sa poata relansa legaturile bilaterale si chiar sa destabilizeze parteneriatul China - Rusia sunt niste pareri naive. Ei nu au nicio idee despre ce s-a intamplat cu relatiile Rusia - SUA, in ultimii 30 de ani. Au fost o serie de tragedii", a spus profesorul Li.

Presa chineza considera ca Rusia a abandonat orice asteptare de a stabili si imbunatati in mod fundamental legaturile cu SUA si UE. De asemenea, critica Washington-ul datorita faptului ca a iesit din Tratatul Open Skies.

Pe de alta parte, Rusia reduce considerabil utilizarea dolarului din comertul exterior al tarii, o masura care ajuta la cresterea securitatii sale economice. In schimb, Moscova a introdus in Strategia de Securitate Nationala, extinderea cooperarii cu China, atat in domeniul militar cat si in cel economic.

Putin ofera detalii despre incidentul cu nava britanica din Marea Neagra: Un avion al SUA a fost implicat

Schimburile comerciale dintre Rusia si China au depasit pragul de 100 de miliarde de dolari, in ultimii trei ani, iar in 2020, Moscova a realizat exporturi la Beijing in valoare de 49,06 miliarde de dolari si importuri de 54,9 miliarde de dolari.

Iar recent, Putin si Xi Jinping au semnat derularea celui mai mare proiect din domeniul nuclear dintre Rusia si China, in valoare de 3,12 miliarde de dolari, prin conmtruirea de catre Moscova a patru reactoare la centralele de la Lianyungang si Huludao.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
#Rusia China, #Rusia SUA, #Rusia NATO, #Putin strategie Occident, #Vladimir Putin , #China