Presa de la Beijing: China trebuie sa se pregateasca pentru un razboi nuclear cu Statele Unite

Joi, 03 Iunie 2021, ora 01:21
7104 citiri
Presa de la Beijing: China trebuie sa se pregateasca pentru un razboi nuclear cu Statele Unite

Ordinul dat de Joe Biden Serviciilor Secrete din SUA de a-si dubla eforturile pentru investigarea originii coronavirusului de la Wuhan, pare ca "a infuriat" regimul lui Xi Jinping. Astfel, presa de la Beijing a afirmat ca "China trebuie sa se pregateasca pentru un razboi nuclear cu Statele Unite".

Editorialistul Hu Xijing de la publicatia chineza Global Times a scris ca, in prezent, China "este retinuta strategic si ar fi indicat ca tara sa-si mareasca capabilitatile nucleare, pentru a rezista SUA", intr-un eventual conflict, potrivit Daily Wire.

"Avem multe sarcini urgente, dar una dintre cele mai importante este sa continuam sa crestem rapid numarul focoaselor nucleare si al rachetelor strategice, precum Dongfeng 41, cu raza lunga de actiune.

Trebuie sa fim pregatiti pentru o confruntare de mare intensitate intre Statele Unite si China, moment in care numarul mare de rachete DF-41, JL-2 si JL-3 va insemna coloana vertebrala a strategiei noastre. Rachetele noastre nucleare ar trebui sa fie atat de multe, astfel incat elita americana sa tremure la gandul confruntarii militare cu China", a continuat Hu.

China il avertizeaza pe Joe Biden, legat de ancheta CIA privind laboratorul de la Wuhan: America se va confrunta cu "Waterloo"

Sursa citata sustine ca numai de pe o asemenea pozitie s-ar putea gestiona cu calm diferentele dintre China si SUA, putandu-se evita o lupta, pe plan militar. Se remarca faptul ca Beijingul resimte ostilitatea Statelor Unite, pe plan international, propunandu-se ca tara lor sa-si foloseasca puterea pentru a preintampina riscurile unei confruntari cu America.

De cealalta parte, comandantul Fortelor strategice ale Statelor Unite (STRATCOM), amiralul Charles Richard a avertizat in februarie, ca armata Statelor Unite trebuie sa-si schimbe abordarea, atunci cand este vorba de folosirea armelor nucleare, astfel incat Washingtonul "sa fie pregatit pentru un conflict".

Intalnirea Biden - Putin, miza uriasa de la Geneva: Care sunt obiectivele SUA si ale Rusiei

Oficialul american s-a aratat ingrijorat de amenintarile globale, care sunt cat se poate de plauzibile, in prezent. "Exista o posibilitate reala ca o criza regionala cu Rusia sau China sa escaladeze rapid intr-un conflict, care sa implice armele nucleare".

Citeste si:
Cu cât a crescut popularitatea lui Joe Biden. Concluziile unui sondaj Reuters/Ipsos
Cu cât a crescut popularitatea lui Joe Biden. Concluziile unui sondaj Reuters/Ipsos
Popularitatea preşedintelui american Joe Biden a crescut săptămâna aceasta la cel mai înalt nivel de la începutul lunii iunie, după o serie de victorii legislative, potrivit unui sondaj de...
China comunistă, profit enorm din afacerile cu SUA: Pierderi colosale pentru America
China comunistă, profit enorm din afacerile cu SUA: Pierderi colosale pentru America
Deși Statele Unite au impus multe sancțiuni economice împotriva unor companii de tehnologie din China, atât în mandatul lui Joe Biden, dar și în cel al lui Donald Trump, afacerile...