China a administrat pana in prezent peste un miliard de doze de vaccin anti-COVID

Duminica, 20 Iunie 2021, ora 14:52
2432 citiri
China a administrat pana in prezent peste un miliard de doze de vaccin anti-COVID
Beijing, capitala Chinei FOTO Pixabay

China a administrat pana in prezent peste un miliard de doze de vaccin anti-COVID, a anuntat duminica Ministerul Sanatatii, fara a preciza procentul populatiei care a fost vaccinata complet, transmite France Presse.

Acest numar de doze injectate reprezinta mai mult de o treime din totalul global. Lumea a depasit vineri pragul de 2,5 miliarde de doze administrate, potrivit unei numaratori AFP bazate pe surse oficiale.

Initial, chinezii nu s-au grabit sa se vaccineze, deoarece virusul a fost practic eradicat din tara de mai bine de un an, datorita carantinei obligatorii, a testelor masive si a aplicatiilor mobile pentru controlul calatoriilor.

Lipsa initial a datelor disponibile cu privire la vaccinurile chinezesti si scandalurile din trecut legate de doze falsificate in China au contribuit, de asemenea, la reticenta unor persoane.

Dar guvernul si companiile au adoptat apoi o abordare mai proactiva, indemnand ferm locuitorii si angajatii sa se vaccineze, insistand pe solidaritatea nationala si datoria lor de cetateni.

In Beijing, unele cartiere au afisat in fata cladirilor lor procentul de persoane vaccinate, pentru a face presiuni asupra celor recalcitranti. De asemenea, autoritatile ofera uneori vouchere sau oua pentru a incuraja vaccinarea.

Aparitia, in ultimele saptamani, a catorva cazuri locale in populata provincie sudica Guangdong a servit, de asemenea, drept o atentionare cu privire la riscul reaparitiei epidemiei.

Un total de 1,01 miliarde de doze au fost deja administrate, a precizat Ministerul Sanatatii.

Acesta a mai comunicat duminica 23 de pacienti noi in 24 de ore. Toti acestia sunt insa persoane sosite din strainatate, care oricum sunt plasate automat in carantina, fara contact cu restul populatiei.

China spera sa vaccineze cel putin 70% din populatia sa pana la sfarsitul anului, adica aproximativ un miliard de persoane.

Patru vaccinuri, toate chinezesti, sunt aprobate in prezent: unul de la laboratorul privat Sinovac, doua de la gigantul de stat Sinopharm si unul de la compania farmaceutica CanSino Biologics.

Vaccinul companiei germane BioNTech ar putea, de asemenea, sa primeasca unda verde in urmatoarele luni, in special datorita unui acord cu un partener local.

Doar doua decese cauzate de COVID-19 au fost inregistrate in 13 luni in China. Magazinele, restaurantele si barurile s-au redeschis din primavara anului 2020, iar opinia publica este, in general, foarte multumita de modul in care guvernul a gestionat criza.

De ce Rusia, China folosesc sexul slab pentru a-și promova dezinformarea
De ce Rusia, China folosesc sexul slab pentru a-și promova dezinformarea
Dacă vrei să faci escrocherii online și dezinformare e bine să fii femeie. Sau, cel puțin, să te prefaci că ești. Acest lucru reiese dintr-o cercetare care arată că roboții de chat și...
China își promovează propriul plan de pace în Ucraina. Un diplomat vorbește despre un "boicot subtil"
China își promovează propriul plan de pace în Ucraina. Un diplomat vorbește despre un "boicot subtil"
China își promovează propriul plan de pace pentru încetarea războiului dintre Rusia și Ucraina. În timp ce zeci de state ale lumii se întâlnesc la sfârșitul acestei săptămâni pentru...
#China, #vaccin COVID, #pandemie coronavirus lume , #China
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Eh... S-au vaccinat și la ei, ca și la noi, cam toți care-s pe-acas'

LIVE ÎN 00:20:16

Business Focus,
Cum poate fi redus traficul rutier în Capitală. Prioritățile de mobilitate urbană după alegeri

În 20 de minute

Notifică-mă

  1. Putin a făcut Ucrainei o ofertă de negocieri neconformă cu realitatea, spune Stoltenberg. "Nu este făcută cu bună credinţă"
  2. Kievul a respins condițiile puse de Putin pentru negocieri de pace. "Este pachetul standard de pretenţii al agresorului"
  3. Umbrărescu uimește din nou. Imagini spectaculoase de pe cel mai dificil șantier din România. Angajații constructorului muncesc zi și noapte VIDEO
  4. Marine Le Pen promite un „Guvern de uniunea națională” dacă va câștiga alegerile anticipate
  5. A furat un lemur de la Grădina Zoologică din Călărași și l-a ascuns aproape de casă. Cum a fost găsit animalul
  6. Erdogan pune la cale cea mai amplă reformă fiscală din istoria recentă a Turciei. Speranțe după declinul economic al ultimilor ani
  7. Un fost polițist și-a salvat părinții din mâinile unui hoț. Cum a încercat agresorul să afle de la bărâni unde sunt banii
  8. Italianca Ilaria Salis a scăpat de arestul la domiciliu din Ungaria. Cum a ajuns să fie eliberată după aflarea rezultatelor de la europarlamentare
  9. Doi muncitori au fost loviţi de tren în timp ce făceau lucrări de renovare în Gara de Nord din Timişoara. Polițiștii au deschis o anchetă
  10. Al doilea Sistem Patriot a fost operaționalizat în România. Ce înseamnă pentru securitatea țării