Comunistii chinezi au inceput congresul care va schimba conducerea tarii

Marti, 05 Martie 2013, ora 10:55
1753 citiri
Comunistii chinezi au inceput congresul care va schimba conducerea tarii
Foto: Voice of Russia

O importanta sesiune legislativa a inceput marti in Parlamentul chinez, acolo unde liderul Partidului Comunist, Xi Jingping, va deveni oficial noul presedinte si seful Consiliului Central de Aparare.

Aproximativ 3.000 de delegati vor lua parte la acest Congres, inclusiv reprezentanti ai armatei, minoritatilor etnice si lideri din mediul de afaceri. Sesiunea va completa procesul de predare a puterii catre a cincea generatie de lideri ai partidului, relateaza Voice of Russia.

Congresul se va desfasura pe durata a doua saptamani, timp in care Xi Jimping va deveni, oficial, noul presedinte al tarii.

Primul-ministru, Wen Jiabao, a deschis sesiunea prezentand un raport al muncii sale, facand totodata promisiuni privind o crestere economica viitoare de 7,5%, luarea unor masuri impotriva coruptiei, imbunatatirea serviciilor sociale si cresterea numarului de locuri de munca din mediul urban. Raportul a fost ultimul prezentat de Wen in calitate de prim-ministru, locul acestuia urmand a fi luat de Li Keqiang.

Agentia de stiri Xinhua a informat ca tinta inflatiei pentu guvernul de la Beijing este, pentru 2013, de 3,5%. In 2012, rata inflatiei a fost de doar 2,6%. Mass-media de stat a relatat si ca fondurile acordate pentru cheltuielile de aparare ar putea creste cu 10.7%.

#conducere Partidul Comunist China, #China congres comunisti , #China