Director din Serviciul de Spionaj avertizeaza Casa Alba: Cum devine China puterea numarul 1 in lume, iar Xi Jinping machiavelic

Vineri, 09 Iulie 2021, ora 00:30
11982 citiri
Director din Serviciul de Spionaj avertizeaza Casa Alba: Cum devine China puterea numarul 1 in lume, iar Xi Jinping machiavelic

Amiralul Michael Studeman, directorul Serviciului de Informatii al SUA din regiunea Asia-Pacific isi exprima ingrijorarea cu privire la faptul ca Washington-ul nu iau in serios amenintarea reprezentata de China. Beijing-ul depune eforturi mari sa depaseasca Statele Unite si sa devina puterea numarul 1 a lumii, apeland la orice mijloace.

In acest an oficiali ai Comadamentului american din Pacific, ai Pentagonului si ai Serviciilor de Spionaj au avertizat in repetate randuri asupra pericolului pe care il constituie ascensiunea Chinei, atat pe plan militar, cat si financiar. Asiaticii au apelat de multe ori la diverse metode, precum atacurile cibernetice si spionajul economic, potrivit Voice of America News.

"Ma intreb, cati oameni de la Washington sunt cu adevarat convinsi (de ascensiunea Chinei -n.a.). Sincer, este greu sa atragi multa atentie in privinta anumitor tipuri de scenarii".

Studeman a afirmat ca dificultatea este de a constientiza administratia Biden de puterea reala a Chinei, in conditiile in care multi lideri din SUA considera ca un razboi contra Beijing-ului ar fi putin probabil.

Amenintarea invadarii Taiwanului de catre China: SUA reactioneaza dupa apelul Japoniei, care le-a cerut ajutorul

Insa, China priveste aceasta problema ca o parte organica a luptei lor, ea fiind pregatita sa depuna eforturi mari de a depasi Statele Unite si de a deveni puterea numarul 1 din lume.

"Xi Jinping este machiavelic. Finalul telului Chinei justifica mijloacele, iar realizarea visului sau se faureste cu orice pret", avertizeaza amiralul, care cunoaste foarte bine situatia din regiunea Asia-Pacific.

China acuza Statele Unite ca "distrug" ordinea mondiala: "Este un sistem hegemonic dominat de SUA"

Studeman a tras semnale de alarma referitoare la China si alta-data. In martie, la o conferinta virtuala, el a spus ca armata de la Beijing este capabila sa trimita trupe militare, oroiunde in lume, acolo unde interesele sale sunt amenintate.

Citeste si:
China comunistă, profit enorm din afacerile cu SUA: Pierderi colosale pentru America
China comunistă, profit enorm din afacerile cu SUA: Pierderi colosale pentru America
Deși Statele Unite au impus multe sancțiuni economice împotriva unor companii de tehnologie din China, atât în mandatul lui Joe Biden, dar și în cel al lui Donald Trump, afacerile...
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...