Ziare.com

Gripa aviara loveste iar: O tulpina noua face victime in China (Video)

de Diana Toea
Luni, 01 Aprilie 2013, ora 17:01

   

Gripa aviara loveste iar: O tulpina noua face victime in China (Video)
Doua persoane din China au murit, iar alta se afla in stare critica, dupa ce au fost imbolnavite de o tulpina a gripei aviare, despre care nu se stia pana acum ca poate afecta oamenii.

Cei doi chinezi care au murit erau din Shanghai si aveau 27, respectiv 87 de ani, iar a treia victima a gripei aviare, in varsata de 35 de ani, se afla in stare critica, fiind internata in spital, a anuntat agentia de presa oficiala din China, Xinhua, citata de CNN.

Toate cele trei persoane au avut, la inceput, simptome precum febra si tusea, care s-au transformat in pneumonie severa si dificultate respiratorie. Expertii de la Comisia de Planificare pentru Sanatate si Familie au confirmat ca este vorba despre tulpina H7N9, o forma a gripei aviare care nu a mai fost descoperita vreodata in cazul oamenilor.

ONU avertizeaza: Criza economica ar putea duce la o pandemie de gripa aviara

Investigatiile nu au scos inca la iveala cum au contactat aceste persoane virusul, insa a fost exclusa ipoteza conform careia s-ar fi infectat una pe cealalta. Specialistii sustin ca virusul H7N9 este o forma a gripei aviare despre care se stia ca poate afecta pasarile salbatice. Cel mai probabil, acestea ar fi infectat pasarile de curte, care ar fi transmis boala si oamenilor.

Niciuna dintre cele 88 de persoane care au intrat in contact cu victimele gripei nu prezinta, pana in prezent, niciun semn de boala, ceea ce inseamna ca virusul nu este contagios in randul oamenilor.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 229 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor