Japonia isi intareste armata din cauza Chinei

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 10:57
2123 citiri
Japonia isi intareste armata din cauza Chinei
Foto:cdrsalamander.blogspot.com

Parlamentul nipon a aprobat un document care prevede intarirea fortelor militare japoneze pentru a face fata ascensiunii militare a Chinei, dar si pericolului reprezentat de Coreea de Nord.

"China isi modernizeaza rapid forta militara si isi extinde activitatile in apele invecinate. Impreuna cu lipsa de transparenta a Chinei in probleme militare si de securitate, trendul e ingrijorator pentru regiune si comunitatea internationala", se arata in document, conform BBC News.

Una dintre cele mai concrete masuri prevazute e mutarea unor forte militare semnificative din insulele japoneze din nord, din apropiere de Rusia, in cele din sud, de langa China.

De asemenea, numarul tancurilor va fi redus cu o treime, insa cel al submarinelor si avioanelor militare va fi crescut, ceea ce va face fortele japoneze mai mobile si mai capabile sa loveasca tinte de peste mari, in ciuda faptului ca, oficial, sunt forte de autoaparare.

Relatiile dintre China si Japonia s-au deteriorat mult incepand cu septembrie, cand un vas de pescuit chinez s-a ciocnit cu un vas al pazei de coaste japoneze in apropierea unor insule pe care ambele state le revendica.

Documentul mai aminteste si de pericolul reprezentat de Coreea de Nord, care are deja cateva arme nucleare si se comporta destabilizator in regiune.

Un alt element important al strategiei japoneze vede alianta cu SUA drept "indispensabila" pentru securitatea statului nipon.

#Japonia militari sporire, #armata Japonia , #China
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
in citiva ani, toata lumea va sta in genunchi in fata Chinei! inclusiv Obama (bin Laden) al SUA...