Noua moda printre chinezoaicele bogate: Mama surogat din SUA

Sambata, 28 Septembrie 2013, ora 17:03
4482 citiri
Noua moda printre chinezoaicele bogate: Mama surogat din SUA

Un nou "produs" american ar putea deveni preferatul bogatilor din China: mama surogat.

In timp ce Thailanda, India sau Ucraina sunt cunoscute deja, in China, ca state preferate pentru mamele surogat, un numar din ce in ce mai mare de familii bogate din China isi indreapta atentia spre femeile americane, atunci cand vine vorba despre o sarcina purtata de altcineva. The Week scrie ca si plata este pe masura. Suma primita de mama surogat porneste de la 120.000 de dolari.

Legislatia chineza in materie de mame surogat nu este foarte clara. Desi, incepand cu 2001, chinezoaicele nu au voie sa apeleze la mame surogat din strainatate, practic acest lucru nu este ilegal.

Mai ales chinezii bogati au gasit "portite" de a evita legea, in special in contextul politicii "o familie-un copil", menite sa infraneze natalitatea. Piata neagra a mamelor surogat s-a dezvoltat, cuplurile de chinezi bogati preferand sa gaseasca o astfel de femeie in strainatate, in loc sa riste in tara natala.

In plus, motivul pentru care americancele sunt preferate este unul simplu. Al 14-lea amendament al Constitutiei americane arata ca orice copil nascut pe teritoriul SUA are dreptul la cetatenie si, odata ce implineste 21 de ani, are dreptul sa ceara carte verde pentru parintii sai.

Acesta este motivul principal pentru care mamele surogat din America sunt cautate, iar presa scrie ca sudul Californiei este preferat. Agentiile din China care intermediaza acest lucru au un comision destul de piperat: 25.000 de dolari. Drept urmare, numai chinezii foarte bogati isi permit sa dea aproape 150.000 de dolari pentru un copil cu cetatenie americana asigurata.

Chinezii care doresc cetatenie americana mai au la dispozitie programul de vize EB-5, dar orice aplicant trebuie sa asigure ca investeste 500.000 de dolari in Statele Unite intr-o afacere care creeaza locuri de munca. Unul dintre agentii chinezi a declarat, pentru Reuters: "Practic, cu 300.000 de dolari, o familie isi poate 'cumpara' doi copii americani si poate emigra in Statele Unite, de ce sa mai investeasca acolo?"

Un alt aspect deloc de neglijat este posibilitatea alegerii genelor copilului. "Avem clienti care ne cer mame donatoare inalte, blonde si frumoase, sau mame absolvente de universitati importante", mai spune agentul.

Maternitatile americane particulare si-au creat deja o strategie pentru a-i atrage pe chinezii bogati. In ultimii cinci ani, clinica Circle Surrogacy din Boston a avut 10 cazuri de mame surogat pentru clienti chinezi.

"As fi surprins daca in urmatoarele luni, acest numar nu se va dubla", spune presedintele clinicii, John Weltman, dupa ce interesul chinezilor a fost alimentat de reclame online. Weltman a vorbit chiar despre deschiderea unei reprezentante in Shanghai, anul viitor.

Reuters prezinta cazul unui chinez bogat, om de afaceri din Shanghai. Tony Jiang (foto) are o fata nascuta in California, de catre o mama surogat pe care o numeste "Amanda mea". Aceeasi femeie a adus pe lume si gemenii cuplului Jiang.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#china mame surogat America, #chinezi cetatenie americana copii , #China