Razboiul secret dintre SUA si China

Duminica, 19 Mai 2013, ora 22:15
3536 citiri
Razboiul secret dintre SUA si China
Foto: lovendal.net

Acest razboi a inceput demult: soldati din divizia chineza "61398" ataca SUA. Insa nu cu arme conventionale, ci cu ajutorul cunostintelor solide din domeniul IT. Acesti "soldati" sunt capabili sa paralizeze infrastructura a orase americane intregi.

Despre razboiul comercial dintre SUA si China s-a scris mult de-a lungul vremii. In ultimul timp, insa, cele doua tari duc si un altfel de razboi - cel cibernetic - care, intre timp, a intrat intr-o noua dimensiune. In ultimul raport al Guvernului american, referitor la fortele armate chineze, este inclus un capitol intreg despre razboiul cibernetic, scrie Deutsche Welle.

Autorii raportului trag un semnal de alarma, referindu-se la posibile atacuri ale hackerilor chinezi asupra retelelor IT americane. Americanii citati se plang ca, tot mai frecvent, hackerii chinezi intra in programele institutiilor americane si fura date importante despre sistemul de aparare al tarii.

In luna februarie a acestui an o firma americana de siguranta in domeniul IT a luat-o pe urma hackerilor chinezi (ii vom numi chinezi, dar se pare ca pot fi si de alte nationalitati n.red.). 140 de atacuri in reteaua americana de aparare i-au condus catre China. Mai exact, la o cladire cu 123 etaje de la periferia Shanghaiului.

Soldatii din divizia "61398"

Aici se afla sediul diviziei "61398" a armatei chineze. Misiunea acesteia este atacul cibernetic asupra companiilor americane si asupra infrastructurii SUA. De ce? Pentru ca acestea sunt asa-numitele "tinte usoare". Infrastructura americana este administrata de firme private, iar acestea se gandesc mai intai la castigul propriu si, de-abia dupa aceea, la masuri de siguranta.

Firma americana de securitate citata mai sus spune ca hackerii chinezi pot paraliza orase americane intregi, putand provoca adevarate catastrofe ecologice, pentru ca pot patrunde in sistemele IT ale retelelor de energie, alimentare cu apa si gaze.

Chinezii resping acuzatiile de acest gen. Ei au ajuns chiar la un acord cu Washington, pentru creearea unui "grup de lucru impotriva atacurilor cibernetice". Specialistii spun ca nu poti decat sa razi citind o astfel de stire.

Asta pentru ca razboaiele cibernetice au legile lor nescrise. Mai exact: ele nu se supun niciunei fel de legi. Dusmanul, intr-un razboi cibernetic, actioneaza sub acoperire, si de aceea nu poate fi descoperit. Soldatii din "61398" nu poarta uniforme, pentru ei primeaza doar banul.

Guvernul chinez jura ca acestia sunt nevinovati. "Nu avem nimic in comun cu asa ceva.", spun cei de la Beijing, cu toate ca stiu foarte bine despre ce este vorba. Iar tuturor le este cunoscut ca fiecare client, fie el particular sau de stat, poate antrena hackeri talentati pentru o vreme sau, pur si simplu, poate sa-i angajeze. Loialitatea in mediul cibernetic sta doar in suma de bani oferita.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#razboi Sua China, #sua china razboi cibernetic , #China