Scurgere radioactiva masiva la o centrala nucleara din China. Autoritatile ar incerca sa musamalizeze accidentul extrem de grav VIDEO

Luni, 14 Iunie 2021, ora 16:34

   

Scurgere radioactiva masiva la o centrala nucleara din China. Autoritatile ar incerca sa musamalizeze accidentul extrem de grav VIDEO
Autoritatile din China nu au oferit informatii despre o avarie la reactorul centralei nucleare Taishan, situata in sudul Chinei, a confirmat luni, 14 iunie, compania franceza EDF, conform postului Europe 1.

Surse citate de CNN au declarat ca este posibil sa fie avut loc o scurgere radioactiva, dar conducerea centralei nucleare sustine ca situatia este normala.

"EDF a fost informata despre cresterea concentratiei de anumite gaze rare in circuitul primar al Reactorului numarul 1 al centralei nucleare de la Taishan", a comunicat compania franceza.

Este vorba de un reactor nuclear presurizat european (EPR).

Centrala atomica de la Taishan, situata in sudul Chinei, este detinuta si administrata de TNPJVC, un grup cu capital mixt care are active de 70% detinute de CGN si 30% de EDF (Electricite de France)."Prezenta gazelor rare in circuitul primar este un fenomen cunoscut, studiat si prevazut in procedurile de exploatare a reactoarelor", precizeaza EDF.Printre aceste "gaze rare" se numara argon, heliu, krypton, neon si xenon.

Surse citate de CNN au declarat, pe baza unui raport al Departamentului Energiei din SUA, ca incidentul a avut loc pe 8 iunie. Luni, CNN a relatat ca Administratia SUA analizeaza de aproape o saptamana incidentul nuclear.

Compania China General Nuclear Power Group (CGN) a anuntat ca indicatorii privind protectia mediului sunt la niveluri "normale".

Nu exista informatii oficiale din partea autoritatilor chineze, relateaza Deschide.md
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4768 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
tarfrad
rank 5
Ha, ha, ha!
Norocul lor este că... cresterea concentratiei de "anumite gaze rare" in circuitul primar al Reactorului numarul 1 al centralei nucleare de la Taishan, NU este... la fel de contagios ca și Covid 19!!!
Sau... vom afla după ceva vreme că, de fapt, a fost... altceva "scăpat" in atmosfera terestră?

Noroc că in zonă trăiesc doar chinezi... vă dați seama, dacă erau negri... guvernul ar fi fost acuzat de genocid!!!
Socialistwars
rank 5
Multumim Wuhan.si Partidului Comunist Chinez.
.
Rafalle
rank 5
Mielul Raspindac
https://www.framatome.com/businessnews/liblocal/docs/3_Actualites/CP/2021/Information%20related%20to%20Taishans%20reactor%20number%201.pdf

Document eliberat azi 14/VI/2021
RB2015
rank 1
"Haida bre, iarashili cu minciunele"
Documentul nu spune nimic, si nu este un document eliberat de o oficiu de calitatea a mediul, asa ca gavareshti prostii tov Rafallev
vitoriggi
rank 5
Da , toate se intampla , nu vor sa se afle ,dar paradoxal
undeva , cineva afla si de acolo toata lumea stie totul.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor