Serie de explozii ucigase in China: Au fost retinuti primii vinovati

Autor: Ana Ilie
Marti, 18 August 2015, ora 14:52
3394 citiri
Serie de explozii ucigase in China: Au fost retinuti primii vinovati
Foto: Hepta.ro

Zece directori ai companiei care detinea depozitul ce a explodat in orasul chinez Tianjin au fost retinuti. Autoritatile chineze promit sa investigheze cauza dezastrului in urma caruia au murit cel putin 114 persoane, saptamana trecuta.

Printre cei retinuti se afla si Li Liang, presedintele Tianjin Dongjiang Port Rui Hai International Logistics Co, care depoziteaza si transporta substante chimice, precum si vicepresedintele companiei, Cao Haijun, transmite CNN.

Mii de oficiali, pompieri, politisti si localnici au comemorat victimele accidentului marti, cand au tinut un moment de reculegere la locul exploziei.

Presa chineza de stat scrie ca firma avea licenta pentru a gestiona materiale chimice periculoase, insa aceasta fusese obtinuta in iunie, iar licenta anterioara expirase in octombrie 2014.

Depozitul era o instalatie de depozitare temporara pentru materialele care sosesc in port, inainte de a fi transportate in alta parte. Cateva sute de tone de materiale periculoase, cianura, au fost descoperite in alte doua depozite similare si sunt evacuate, au dat asigurari autoritatile chineze.

Explozii in China: Armata recunoaste ca in depozite pastrau sute de tone de cianura puternic toxica

Serie de explozii colosale in China: Bilantul mortilor creste (Video)

Desi informatia nu e confirmata oficial, mass-media din China vorbea anterior despre existenta a 700 de tone de cianura de sodiu, un compus chimic foarte toxic in cazul in care este inhalat, ingerat sau intra in contact cu pielea.

Autoritatile nu au incetat sa-i asigure pe locuitori ca, in pofida prezentei unor niveluri anormale ale anumitor substante poluante, aerul din Tianjin este respirabil.

Potrivit celui mai recent bilant oficial comunicat duminica, in catastrofa care a avut loc la Tianjin au murit 114 oameni. Totodata, mai mult de 700 de persoane au fost spitalizate, printre care mai mult de 50 se afla in stare grava sau critica.

Seria de explozii din China nu s-a terminat nici dupa 4 zile: Nor toxic si secretomanie

Tianjin, situat la 140 de kilometri sud-est de Beijing, este unul dintre cele mai mari orase din China, cu aproape 15 milioane de locuitori, potrivit cifrelor din 2013. Oras industrial si unul dintre principalele porturi din China, Tianjin este, de asemenea, unul dintre cele patru orase ale tarii care au obtinut statutul de provincie, alaturi de Beijing, Shanghai si Chongqing.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#China explozii arestati, #China explozii morti , #China