Un joc din China simuleaza experienta mortii

Miercuri, 13 August 2014, ora 14:47
3957 citiri
Un joc din China simuleaza experienta mortii
Foto: CNN

In Shanghai a fost inventat un joc care imita experienta mortii. Jocul, denumit "Samadi - 4D Experienta Mortii", utilizeaza efecte speciale dramatice pentru a simula... trecerea in nefiinta.

Oamenii vor trece printr-o serie de provocari, scopul fiind acela de a evita sa moara. Cei invinsi vor fi asezati pe o banda rulanta care-i va transporta printr-un incinerator funerar simulat. Falsul crematoriu va folosi aer fierbinte si proiectii de lumina pentru a crea "o experienta autentica a arderii", scrie Bussiness Insider.

Dupa incinerare, participantii vor fi mutati intr-o capsula rotunda, moale pentru a fi simulata renasterea. Desigur, si castigatorii vor muri pentru a cunoaste si ei aceasta experienta.

In scopul cercetarilor, co-fondatorii jocului, Huange Weiping si Ding, au vizitat un crematoriu si au cerut sa fie introdusi in cuptor cu flacarile oprite.

"Ding a intrat primul si a fost stresant sa observ totul din exterior", a declarat Huang.

Huang, avand o cariera profitabila, dar care nu il implinea, a inceput sa reflecteze asupra sensului vietii.

"China m-a facut bogat, dar nu m-a invatat cum trebuie sa traiesc o astfel de viata. Ma simteam pierdut", a declarat el.

Pe de cealalta parte, Ding a discutat cu "maestrii vietii" despre subiecte ce vizeaza religia, moartea si sensul vietii.

"Am facut asta timp de doi ani, apoi am realizat ca in loc sa stau si sa ascult pasiv, as putea sa si fac ceva", a spus el.

Potrivit celor doi, teama de moarte si lipsa intelegerii pot deveni coplesitoare. Ei spera ca prin experienta oferita de acest joc vor oferi o pregatire pentru viata si, de asemenea, ca vor ajuta oamenii sa se confrunte cu natura lor trecatoare.

Biletele pentru participarea la aceasta experienta, disponibile din septembrie, vor costa in jur de 40 de dolari.

Cu toate acestea, China nu este prima tara in care experientele care simuleaza moartea au fost utilizate pentru a-i determina pe oameni sa-si reexamineze viata. In Coreea de Sud sunt organizate seminarii prin care participantii sunt asezati intr-un sicriu, in care stau timp de 10 minute cu ochii inchisi si cu mainile pe piept.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#joc China moarte, #experienta mortii simulator China, #joc viata simulator China , #China
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Ce excroci sint chinezii, mai ales Huange Weiping si Ding,