Uniunea Europeana, de partea SUA in disputele din Marea Chinei de Sud

Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 22:16
4355 citiri
Uniunea Europeana, de partea SUA in disputele din Marea Chinei de Sud
Foto: Hepta.ro

Uniunea Europeana este de partea Washingtonului in disputele cu Beijingul din Marea Chinei de Sud, o decizie care poate afecta discutiile oficialilor UE cu omologii chinezi in cursul Reuniunii Asia-Europa (ASEM), programata saptamana viitoare.

"Statele Unite exercita libertatea de navigatie in Marea Chinei de Sud", a declarat un purtator de cuvant al Inaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe citat de Reuters.

"Uniunea Europeana este preocupata de planurile Beijingului de construire a unor insule in aceste zone maritime contestate", a precizat oficialul european.

Oficial militar chinez: Un incident minor poate declansa razboi, daca SUA continua provocarile

"Desi nu avem o pozitie clara fata de revendicarile teritoriale, Uniunea Europeana sustine mentinerea unei ordini maritime bazata pe principiile reglementarilor internationale", a adaugat oficialul UE.

In cursul vizitei in China, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a exprimat preocupare privind disputele teritoriale din Marea Chinei de Sud, recomandand Beijingului sa le rezolve prin intermediul instantelor internationale de arbitraj.

Statele Unite au trimis marti o nava militara in apropierea unei insule artificiale chineze din Marea Chinei de Sud, manevra avand rolul de a contesta revendicarile teritoriale ale Beijingului. Distrugatorul USS Lassen, apartinand Fortelor Navale americane, s-a apropiat la 22 de kilometri de Insula Spratly, la limita apelor teritoriale revendicate de China. Trimiterea navei militare americane are rolul de a contesta revendicarile teritoriale ale Beijingului intr-o zona revendicata de China, Brunei, Malaysia, Filipine, Taiwan si Vietnam.

Fortele navale chineze au urmarit si au transmis avertismente distrugatorului american intrat in zone disputate din Marea Chinei de Sud, a anuntat Guvernul de la Beijing, atragand atentia ca armata chineza va raspunde "provocarilor" Statelor Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#UE disputa China SUA, #UE tensiuni China mare SUA , #China
Comentarii