Ziare.com

Zeci de condamnati pentru terorism, expusi in fata a mii de persoane in China

de Alex Varzaru
Joi, 29 Mai 2014, ora 09:55

   

Zeci de condamnati pentru terorism, expusi in fata a mii de persoane in China
Autoritatile chineze au condamnat 55 de persoane pentru terorism, separatism si crima pe un stadion din regiunea musulmana Xiangjiang.

Acuzatii, care pareau a fi din comunitatea uigura musulmana din Xiangjiang, au fost prezentati unei multimi de 7000 de spectatori, in orasul Yili, langa granita cu Kazahstanul, arata BBC.

Trei din ei au fost condamnati la moarte, fiind acuzati ca au folosit arme pentru a omori o familie anul trecut, "prin metode deosebit de crude". Oficialii chinezi ii acuza pe militantii uiguri de cresterea numarului de atacuri violente in intreaga tara.

Condamnarea vine dupa ce 39 de oameni au fost ucisi saptamana trecuta, cand cinci atacatori sinucigasi purtand incarcaturi explozive au intrat intr-o piata din Urumqi, in capitala Xianjiangului.

Un atac asemanator s-a intamplat recent si in Beijing, cand o masina a intrat in pietoni in Piata Tienanmen, actiune soldata cu moartea a cinci persoane. Alte atacuri au avut loc la garile din orasele Urumqi si Kunming, unul dintre ele chiar in momentul unei vizite a presedintelui chinez.

China sustine ca ajuta financiar aceasta regiune, insa multi uiguri cred ca traditiile si libertatile lor sunt afectate de influxul in regiune de chinezi ai etniei majoritare han.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1514 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor