CIA - dezvaluiri despre OZN-urile observate in anii '50

Miercuri, 31 Decembrie 2014, ora 14:35

   

CIA - dezvaluiri despre OZN-urile observate in anii '50
Cel putin jumatate dintre observarile de OZN-uri raportate intre 1950 si 1960 erau de fapt avioane de spionaj testate de servicul secret al SUA, au recunoscut reprezentantii CIA.

Informatia a fost adusa in atentia publicului in contextul in care, in ultimele zile, agentia guvernamentala a postat pe Twitter link-uri catre cele mai citite documente din 2014. Dezvaluirile legate de activitatile neobisnuite observate pe cer in anii '50 ocupa primul loc in top 10, noteaza Daily Mail.

Reprezentantii CIA au explicat ca a fost vorba de testarea avioanelor de spionaj U-2 la altitudini de peste 18.000 de metri, considerate imposibil de atins la acea vreme, astfel incat corpurile observate pe cer au fost luate drept OZN-uri.

Desi au realizat ca raportarile de OZN-uri concideau cu locul si momentul in care erau efectuate testele, cei de la CIA au decis sa pastreze tacerea.

"Altitudinea testata de U-2 a dus la un efect secundar neasteptat: o uriasa crestere a raportarilor privind obiecte zburatoare neidentificate", ar fi spus CIA in 1998, potrivit Venture Beat.In prezent, avioanele U-2 sunt folosite de Fortele Aeriene ale SUA, fiind construite in total 104 aeronave, potrivit sursei citate.

Conform unui articol The New York Times din 1997, avioanele U-2 au fost dezvoltate, pentru a fotografia tinte inamice, in baze secrete din California si Nevada.

C.S.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9717 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
multimax
rank 5
Minciuna continua!
U-2 nu face intoarceri bruste si nicidecum nu accelereaza cu viteza la care au fost vazute aceste obiecte ca o fac. Minciuni!
josprostia
rank 5
Nu sunt minciuni
Sunt doar jumatate din cazuri, cele adevarate sunt cealalta jumatate.
Adrian_Marinescu
rank 5
Cred că din numărul mare de observaţii
De obiecte zburătoare neidentificate un număr mic au fost U2 sau similare in anii '50 si chiar '60.Sunt si fotografii in care se văd de obiciei obiecte in formă de disc sau dublă farfurie.La Cluj in 1968dar si in alte orase ale Romaniei au fost observate asemena obiecte aflate la altitudini foarte mari si chiar fotografiate(la mărirea fotografiei de la Cluj au fost observate 2 obiecte in formă de farfurie suprapuse ascunse sub o folie, cu ochiul liber obiectul avea o formă piramidală).Un obiect asemănător am observat si eu in iunie 1969 in formă de piramidă care părea acoperit de o folie-poate un mateial plastic?-care reflecta lumina soarelui.Obiectul avea un mic satelit sferic care se rotea in jurul obiectului la mică distantă si se observa numai cănd reflecta lumina soarelui.Obiectul piramidal parea imens si era aprope sttionar dar se deplasa lent spre SE.L-am observat de la ora 8am pană la orele 17 aprox. cănd s-a depărtat foarte mult după un deal.Deci nu a dispărut brusc cel putin din ce am observat eu.Nu stiu cănd a apărut eu l-am văzut cam la ora 8 dimineata cănd am iesit din casă si atunci mă aflam sub el si la cea mai mică distantă.Nu pot să spun nimic despre inăltimea la care se găsea si nici despre mărimea sa pentru că nu aveam nimic in aer cu care să le compar mă refer la un avion dar părea să aibă mari dimensiuni si să se afle la mare inăltime.Din presă am aflat despre obiectul similar văzut la Cluj care a fost măsurat si fotografiat.In aceiasi dimineată de iunie 1969 pe la orele 8:30 am văzut si doua obiecte metalice de forma unor farfurii suprapuse-forma clasică in acele timpuri-avand lungimea sau diametrul de circa 8-10m.Acestea se deplasau cu mare viteză pe deasupra unui deal impădurit, au apărut si au dispărut rapid.
Nu am avut instrumente de observatie gen binoclu si nici aparat de fotografiat.Obiectele au foast observate si de alte persoane si poate si fotografiate.
DR.STRANGELOVE
rank 5
Daca extraterestrii vor vizita vreodata Pamantul
nu vor ascunde nimanui sosirea lor, in cateva ore intreaga omenire va afla evenimentul. Dezvaluirile despre prezenta lor secreta pe Terra sunt doar false teorii ale conspiratiei, si imi pare rau sa spun asta. Mi-ar fi placut sa fie adevarate aceste povesti, dar se pare ca tot singuri va trebui sa ne purtam de grija :)
josprostia
rank 5
Nu neaparat
Mai degraba inclin sa cred ca pentru ei suntem doar o curiozitate a naturii, o specie care desi are potential, nu are moralitate, suntem primitivi si agresivi. Diferenta enorma tehnologica si sociala, face sa nu aiba interesul de a ne contacta, asa cum noi nu prezentam omagii reginei albiinelor, si observam doar misiuni de observare, poate automate, poate vin sa ne priveasca oripilati cum ne macelarim in razboaie si terorism, sau cum lasam semeni sa moara de foame.
trolheim
rank 1
Baba cu chiloti de tabla a salvat omenirea prin anii '50 de
invazia mormolocilor spatiali ;-)
Utilizator sters
U2? 18.000 Km? Zau?
oricum, de 1 Mai au luat-o'n bot!
josprostia
rank 5
Aveti dreptate, autorul e doar un ziarist
Care nu stie ca la 18 000 km este spatiul interplanetar, cosmic, si ca stratosfera nu depaseste 50 de km. Cred ca a vrut sa spuna 18 km.
trolheim
rank 1
Halucinatiile individuale sunt considerate nebunie
Observatia lui Asshola: Halucinatiile colective sunt considerate realitate (trage vreun zeu tutelar un partz si tutulor li se pare ca a venit tornada)
Tome
rank 5
Oare cand CIA ...a spus adevarul ..???
...NICIODATA !! .. :)))
Se amuza si ei copios pe seama celor care uita sau nu stiu asta.
ahmedinejad
rank 5
codul jurnalistului
obligatia de a relata adevarul!!!

-jurnalistul are datoria de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa.
jurnalistul va reproduce citatele cu acuratete. in cazul citarii partiale, jurnalistul este obligat sa nu denatureze mesajul persoanei citate

corectarea erorilor si dreptul la replica

-jurnalistul are datoria de a corecta cu promptitudine orice eroare semnificativa aparuta in materialele publicate.
dreptul la replica se acorda pentru orice persoana care face subiectul unui articol si considera ca informatia prezentata este incorecta sau incompleta. dreptul la replica se acorda atunci cand cererea este apreciata ca fiind indreptatita si rezonabila. dreptul la replica se publica in conditii similare cu materialul jurnalistic vizat, in cel mai scurt timp posibil.
==================================================
ce avem noi in articolul de fata ? un avion U-2 care zboara la 18000 km altitudine !!!! in articolul din dailymail se scrie de 60000 feet ceea ce ar insemna aproximativ 18000 METRI adica 18km!!!!este totusi o diferenta de 17982 km!!!
apoi mai scrie numitul "CS" ca : Conform unui articol The New York Times din 1997, avioanele U-2 au fost dezvoltate pentru a fotografia tinte inamice din baze secrete din California si Nevada ( According to an article from The New York Times written in 1997, the U-2 planes were developed to photograph enemy targets from secret bases in California and Nevada.) pai eu pot sa inteleg ca americanii si-au construit un avionas ca sa fotografieze bazele secrete ale inamicului ce sunt localizate in california si nevada ? nu se intelege treaba asta ??? dar este chiar o absurditate !!/ numitul CS nu a facut nimic altceva decat sa puna pe google translate articolul din dailymail./ totusi daca facea o mica analiza a articolului si-ar fi dat seama de prostia scrisa si daca ar fi intrat pe new-york times la articolul respectiv ar fi gasit altfel formularea frazei (Those planes were developed in the 1950's and 60's to photograph enemy targets. From secret bases, mainly in California and Nevada, the aircraft repeatedly flew across the country and eventually overseas to bases in countries that included Britain, West Germany and Taiwan.) pentru cine stie engleza , se poate observa o clara diferenta de "imprastiere" a informatiei catre public / acum ca sa folosesc si eu o expresie(care mi-a placut) a unui forumist ...csnmccpn !! la multi ani !
PSD.Erie
rank 5
Toarasu Ahmed I.N. Jad, permitetim sa raportez: NAI CU CINE, domne !
Ca daca iera facultatea asta da Spiru Haret pa vremea mea, io ajungeam mai mare ca dom Bebe, da na fost !

LA MULTI ANI !

https://www.youtube.com/watch?v=L6gya6Fzurw

P.S. Cel putin jumatate dintre observarile de OZN-uri raportate intre 1950 si 1960 erau de fapt avioane de spionaj testate de servicul secret al SUA, au recunoscut reprezentantii CIA.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor