Cum isi umpleau timpul detinutii CIA din Romania? Unul a proiectat un aspirator

Autor: Ana Ilie
Joi, 11 Iulie 2013, ora 12:46
3610 citiri
Cum isi umpleau timpul detinutii CIA din Romania? Unul a proiectat un aspirator

Ascunsi in pivnita unei inchisori secrete a CIA din Romania, cei mai importanti suspecti de terorism ai lumii si-au umplut timpul cu tot felul de activitati menite sa stearga urmele torturilor infioratoare la care au fost supusi.

Khalid Sheikh Mohammed, presupusul creier al atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 impotriva SUA, a cerut si primit aprobarea de la CIA pentru a proiecta un aspirator, spre exemplu.

Intr-un amplu material investigativ AP, se arata cum Mohammed, licentiat in inginerie, a reinventat banalul asiprator in inchisoarea CIA din Bucuresti.

Existenta acestei inchisori, ca si a altor inchisori CIA unde au fost adusi suspectii de terorism in urma cu peste un deceniu, in tarile din jurul nostru, nu a fost confirmata niciodata de autoritatile romane sau americane. Sursa citata a aflat insa ca Mohammed, care a indurat cele mai brutale metode de interogare CIA, a fost in cele din urma ocrotit de agentia americana, fie pentru a putea fi utilizat ulterior fie pentru a fi judecat.

"Nu voiam ca ei sa o ia razna", a explicat un fost inalt oficial CIA, sub protectia anonimatului. Asa ca, utilizand Internetul, Mohammed s-a apucat sa re-proiecteze aspiratorul si si-a pastrat mintile.

Altii insa nu s-au putut reabilita. Ramzi Binalshibh si Abd al-Nashiri, presupusi teroristi al Qaida inchisi cu Mohammed in Polonia si Romania, au probleme psihice. Al-Nashiri sufera de depresii si stres post-traumatic, iar Binalshibh primeste tratament pentru schizofrenie.

Mohammed a fost supus unor interogari brutale in Polonia, unde a fost fortat sa ramana treaz 180 de ore consecutive si a fost supus simularii inecului de 183 de ori. Dupa inchiderea inchisorii CIA din Polonia, in septembrie 2003, Mohammed a fost mutat la Bucuresti, sustine sursa citata, intr-un loc numit "Britelite".

In inchisoare exista o sala unde Mohammed, care se considera profesor, avea "program de birou". Inlantuit de podea, Mohammed le povestea agentilor CIA despre cum a ajuns la jihad, despre copilarie si familie. Se servea ceai si biscuiti.

Impreuna cu alti cinci detinuti din Bucuresti, Mohammed a primit "teme" cu privire la cunostintele sale despre al Qaida si era rasplatit cu batoane de Snickers pentru seriozitate.

In Romania, inchisoarea le-a oferit detinutilor carti si Mohammed a fost incantat de seria Harry Potter. Agentii insa au luat la puricat fiecare volum pentru a vedea daca nu se transmit astfel mesaje si au reusit sa intercepteze un mesaj de la Mohammed catre ceilalti, prin care ii avertiza sa nu vorbeasca despre curierul lui Osama bin Laden.

Inchisoarea secreta CIA din Romania a fost inchisa la inceputul lui 2006 si Mohammed a fost transferat la Guantanamo unde se afla si in prezent. Nu se stie nimic despre planurile sale privind obiectul eletrocasnic si CIA nu recunoaste existenta acestor planuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inchisori CIA Romania suspecti terorism, #inchisoare CIA Bucuresti , #CIA