Povesti adevarate despre Secret Service

Duminica, 25 Mai 2014, ora 08:45
5962 citiri
Povesti adevarate despre Secret Service
Foto: Top Tenz

In jurul serviciilor secrete americane se tes nenumarate povesti captivante, insa atunci cand acestea sunt reale si date publicitatii devin de-a dreptul incredibile. Cele mai palpitante intamplari ce implica serviciile secrete sunt cele din jurul presedintilor Statelor Unite.

Curajosii agenti ai Serviciului Secret al Statelor Unite il protejeaza pe presedinte, uneori cu pretul vietii, potrivit Top Tenz.

Va prezentam unele dintre cele mai fascinante intamplari care s-au petrecut in cadrul Serviciului Secret al Statelor Unite.

Abraham Lincoln a infiintat Secret Service cu cateva ore inainte de a fi impuscat

Se pare ca Lincoln a avut unele semnale care indicau asasinarea sa. Astfel, el a creat Serviciul Secret cu putin timp inainte de a fi omorat.

El a infiintat Divizia Serviciului Secret, pe 14 aprilie 1865, cu scopul de a opri operatiunile de contrafacere.

Serviciul Secret a creat FBI

Departamentul de Justitie al Statelor Unite a mandatat Servicul Secret pentru a efectua investigatii la nivel national, dincolo de raza de actiune a functionarilor de stat.

Acest lucru a dus la infiintarea in mod oficial a Biroului de investigatii, care mai tarziu a devenit FBI.

Un membru al Serviciului Secret a murit la datorie

In ciuda numeroaselor incercari de asasinat care s-au intamplat de-a lungul anilor, un singur agent a murit.

Numele lui a fost Leslie Coffelt si el a murit protejandu-l pe presedintele Harry Truman, pe 1 noimebrie 1950.

Ronald Reagan a purtat pistol

Agentii Serviciului Secret au dezvaluit ca presedintele Reagan a iesit odata din camera sa purtand la sold un pistol.

"In cazul in care baietii nu pot sa-si faca treaba, atunci ii pot ajuta eu", ar fi spus atunci Reagan.

Mai mult, Reagan a venit inarmat si la prima intalnire cu liderul URSS, Mihail Gorbaciov.

Serviciul Secret l-au protejat pe Obama cu 18 luni inaintea alegerilor

Barack Obama a schimbat regulile Congresului american privind protectia presedintelui. Astfel, presedintelui ales dupa 1997 i se va asigura protectie 10 ani dupa terminarea mandatului.

O alta miscare inteligenta a lui Obama a fost faptul ca a acceptat sa fie protejat de Serviciul Secret cu un an si jumatate inaintea alegerilor din 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#povesti adevarate Serviciul Secret, #agenti Serviciul Secret SUA, #protejarea presedintelui SUA Serviciul Secret, #intamplari agenti Serviciul Secret , #CIA