Un fost director al CIA dezvaluie cum sunt culese informatiile secrete

Sambata, 25 Februarie 2012, ora 08:53
3714 citiri
Un fost director al CIA dezvaluie cum sunt culese informatiile secrete
Foto: bermudasun

Fostul director al agentiei americane CIA, James Woolsey a dezvaluit modul in care se culegeau informatiile secrete pe vremea sa, in anii '90 si felul in care sunt obtinute acestea, in ziua de astazi.

Dezvoltarea tehnologiei a facut ca agentia americana CIA sa culeaga informatiile secrete mult mai usor, potrivit Bermuda Sun.

Retelele de socializare si avionul-drona au ajutat foarte mult la strangerea informatiilor, a afirmat James Woolsey, fostul director al CIA din timpul mandatului presedintelui Bill Clinton.

Exista motive de ingrijorare cu privire la faptul ca CIA, FBI si alte agentii ale Statelor Unite monitorizeaza Facebook, Twitter si alte retele de socializare.

Saptamana trecuta, Ginger McCall, directorul Centrului electronic de informatii private, a spus ca guvernul nu are dreptul sa monitorizeze libertatea de exprimare, fara a avea un scop legat de aplicarea unei legi.

"In mandatul meu, la mijlocul anilor '90 nu aveam Facebook, nici Twittter. Tot ce era informatie publica o asteptam de la agentiile de presa, precum si de la agentiile de informatii secrete.

Ar trebui elaborata o conduita privind utilizarea frauduloasa a retelelor de socializare, in vederea culegerii de informatii, dar pentru ceea ce vede toata lumea nu exista niciun motiv de a exclude agentiile de informatii sa faca acelasi lucru", a spus Woosley.

Cea mai mare provocare pentru Woosley, din cariera sa de director al CIA, a fost dezvoltarea proiectului avionului-drona, care este o aeronava fara pilot. Datorita avansarii tehnologiei, CIA nu a mai depins de sateliti ca o modalitate de a monitoriza activitatile teroriste.

Varianta Predator a fost precursorul dronelor din ziua de astazi. "Avionul a fost echipat cu arme, astfel incat el poate fi folosit pentru a lovi tintele teroriste din Afganistan. Inainte ne bazam pe sateliti, care treceau peste zona respectiva, doar pentru cateva secunde.

Acum, daca e nevoie sa supravegheze o zona, o drona poate sta acolo mai multe zile. Ea este dotata si cu dispozitive care pot vedea si pe timp de noapte", a declarat fostul director al CIA.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#culegerea informatiilor CIA, #agentia informatii CIA, #informatii secrete CIA, #director CIA James Woosley, #supravegherea avion drona, #retele socializare Facebook Twitter , #CIA