CE sterge datoriile Coastei de Fildes si da bani pentru reconstructie

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 14:51
5014 citiri
CE sterge datoriile Coastei de Fildes si da bani pentru reconstructie

Comisia Europeana va da 180 de milioane de euro pentru reconstructia Coastei de Fildes, dupa violentele pentru eliminarea presedintelui Laurent Gbagbo.

Comisarul european pentru dezvoltare, Adris Piebalgs, a anuntat marti, in urma unor discutii purtate in Consiliul pentru Afaceri Externe, ca CE va ajuta Coasta de Fildes cu 180 de milioane de euro, pentru reconstructie, potrivit unui comunicat al CE.

"Vom fi alaturi de Coasta de Fildes si de cetateni, prin demararea imediata a colaborarii cu Guvernul presedintelui Alassane Outtara, pentru a-l sprijini si pentru a ajuta tara sa mearga pe calea reconcilierii, democratiei, cresterii economice si a dezvoltarii sustenabile.

Coasta de Fildes: Trupele franceze l-au retinut pe presedintele Laurent Gbagbo

Pachetul de ajutorare de la Uniunea Europeana va fi un sprijin pentru a asigura nevoi de baza, cum ar fi accesul la sistemul sanitar si apa, dar si ajutor in agricultura. Ajutoarele vor duce si la stergerea datoriilor acumulate de Coasta de Fildes la Banca Europeana de Investitii", a declarat Andris Piebalgs.

Coasta de Fildes: Caderea unui despot - in maieu, palmuit si cu fata umflata

Comisarul a adaugat ca trebuie asigurata legatura intre actiunile umanitare si cooperarea pe termen lung, aceasta fiind esentiala pentru stabilitatea pe termen lung si pentru dezvoltarea regiunii Africii de Vest.

Comisarul a adaugat ca va vizita curand Coasta de Fildes pentru a discuta despre prioritatile pentru relansarea cooperarii si a insistat ca este nevoie de coordonare intre CE si statele membre, pentru a asigura o utilizare corecta a bugetului.

Alassane Ouattara, fost ministru de Externe al tarii, musulman din nord, a castigat alegerile prezidentiale, insa Laurent Gbago, care conduce tara de zece ani, a refuzat sa predea puterea.

Uniunea Africana, Uniunea Europeana, ONU si Ecowas i-au cerut lui Gbagbo sa renunte la putere. Ulterior, au fost impuse sanctiuni economice pentru a-i forta plecarea, iar fortele lui Outtara, ajutate de ONU, au atacat capitala si intr-un final locuinta lui Gbagbo, care a fost capturat.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#ajutor Coasta Fildes, #datorii Coasta Fildes, #Gbagbo Coasta Fildes , #Coasta de Fildes