Arma secreta a lui Kim Jong-Un: Coreea de Nord este capabila sa loveasca Statele Unite

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 10:47

   

Arma secreta a lui Kim Jong-Un: Coreea de Nord este capabila sa loveasca Statele Unite
Kim Jong-Un are o arma secreta cu ajutorul careia Coreea de Nord este capabila sa loveasca Statele Unite.

Este vorba despre o racheta nucleara electromagnetica ce ar putea zbura peste Polul Sud, iar SUA ar fi vulnerabile in fata unui astfel de atac.

Afirmatiile au fost facute de Peter Vincent Pry, director executiv al Grupului de lucru pentru Securitate Nationala al Statelor Unite, potrivit Daily Mail.

Un atac cu un puls nuclear electromagnetic ar putea paraliza instantaneu sistemele de aparare si de infrastructura din SUA, iar Washington-ul nu dispune "nici de radarele de avertizare timpurie" pentru a preveni atacul din sud.

Dr. Peter Vincent Pry sustine ca a vazut un raport guvernamental care afirma ca Coreea de Nord este capabila sa foloseasca o racheta Unha-3 pentru a efectua un atac asupra Statelor Unite. Pry a facut aceste afirmatii intr-un interviu pentru World News Daily.Departamentul pentru Securitate Interna al SUA sfatuieste Congresul american in probleme de Aparare.

Un atac printr-un puls electromagnetic implica un focus nuclear care a fost detonat la sute de kilometri deasupra suprafetei Pamantului, iar explozia rezultata ar perturba sau distruge toate dispozitivele electronice, inclusiv cele de comunicatii, navigatie si sistemele de senzori din zona afectata.

Un astfel de atac asupra Statelor Unite ar paraliza sistemele de aparare ale tarii si ar provoca haos, inclusiv in transportul rutier, maritim, aerian si in comunicatiile civile si guvernamentale.

Surse din Departamentului de Securitate Interna al SUA sustin ca liderul nord-coreean Kim Jong-un ar fi efectuat deja un atac cu un puls electromagnetic asupra SUA la inceputul anului 2013.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8705 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
PSD.Erie
rank 5
Toarasi nuva mai nervati, nu vedeti ca asta serade da dumneavoastra?
Astan cel mai bun caz... .

Sa Traiti !

P.S. Kim Jong-Un are o arma secreta cu ajutorul careia Coreea de Nord este capabila sa loveasca Statele Unite.

Este vorba despre o racheta nucleara electromagnetica ce ar putea zbura peste Polul Sud, iar SUA ar fi vulnerabile in fata unui astfel de atac.

Un atac printr-un puls electromagnetic implica un focus nuclear care a fost detonat la sute de kilometri deasupra suprafetei Pamantului, iar explozia rezultata ar perturba sau distruge toate dispozitivele electronice, inclusiv cele de comunicatii, navigatie si sistemele de senzori din zona afectata.
cc_c
rank 2
aha
Peste Polul Sud? Omul cred ca venea de la o petrecere si era obosit. De la Albulescu nu am pretentii sa stie geografie, cind traduce enormitati din astea, iar ala ori fumase ceva puternic, ori era troznit zdravan.
Cum Doamne iarta-ma sa zbori din Coreea de Nord, peste Polul Sud, si sa lovesti Statele Unite? De unde atita raza de actiune? Nu exista racheta pe Pamint capabila de asa ceva, si cu atit mai putin una coreeana...
t_beriu
rank 5
pai, e palitura smecheroasa
In teorie, o racheta balistica poate lua orice traiectorie, inclusiv pe la Polul Sud, desi e mai scurt e pe la Polul Nord. Odata ajunsa in spatiu, consumul de combustibil e minim, o racheta ar putea ajunge pe o orbita si ar putea inconjura pamantul de cate ori ar fi nevoie, daca ar avea suficient combustibil sa ajunga pe o orbita stabila. Numai ca o racheta de genul ala ar fi mare si scumpa.
Oricum, ecranarea echipamentelor strategice impotriva unui puls electro-magnetic e relativ simpla si ieftina.
maxi
rank 5
Nu cred ca se pune problema unui atac!
America va negocia cu Coreea, le da niste orez si gata! Obama, de cand e presedinte, nu a implicat SUA in vreun nou conflict!
Marion
rank 5
Ce se ascunde dupa aceasta stire... veche
Articolul din Daily Mail si Wall Street Journal spun acelasi lucru: racheta respectiva va urma o traiectorie peste Polul Sud. De ce? Desi un zbor mai lung, SUA nu sunt pregatite pentru un astfel de atack venind din spre sud. Care e insa realitatea?

Un astel de atac e imposibil la ora actuala. Racheta pe care Corea de Nord o are la dispositie e un Unha-3. E foarte mica, si trebuie sa ai rehnologie avansata ca poti pune un focos nuclear pe ea. Cea mai complicata parte a acestei opertii insa ar fi creare de tehnologie nucleara, testarea ei, si lansarea de saatiliti in spatiu care sa coordoneze aceasta misiune, o capabilitate pe care Corea de Nord nu o are la ora actuala. Asadar, ce se ascunde sub aceasta stire.

Cei familiari cu politica din SUA stiu ca The Wall Street Journal e un ziar cu predilectie de dreapta, pro-corporatii, pro-Republican, si pro-bogati in general. Luand acest lucru in considertie, declaratia lui Peter Vincent Pry e una pur politica. In alte cuvinte, e o incercare de a convinge guvernul American sa cheltuiasca alte cateva milliarde de dollari ca sa contruiasca un sistem de aparare impotriva unui atac din spre sud. Inca odata, acest atac e imposibil la ora actuala sau in viitorul apropiat. Aceasta "scare-tactic" tactica infricosarii, are ca scop punerea de bani in buzunarul in celor care produc in America astfel de tehnologii. E sugestiv, in aceasta privinta, felul in care articolul din Wall Street Journal se incheie:

"A surgical strike to prevent North Korean development of an ICBM has never been more urgent." (Niciodata nu a fost mai urgenta nevoia unei lovituri/atac de mare precizie pentru a impiedica Corea de Nord sa dezvolte ICBM [inter-continental ballistic missil) Tipic Republicanilor, autorul articolului creaza o falsa alternativa, razboi cu Corea de Nord pentru a forta mana givernantilor. Acum, cine sunt autorii articolului din WSJ?

Peter Vincent Pry e asociat cu grupul NOAH, in grup care e focalizat pe fortarea mainii guvernului American pentru a investii si mai mult in aparare nationala. In spatele acestui grup se afla corporatii si oameni de afaceri cu interese imense in investitii cu caracter militar.

James Woosley, e un fost director al CIA, serviciul de inteligenta american. In acelasi timp, el e un "ventured capitalist", un individ care face bani investind in firme care au potentialul de a face bani. In alte cuvinte, el are un interes personal in creerea acestor noi sisteme de aparare.

Articolul din The Wall Street Journal a fost publicat cu un an in urma, in mai 2013. Articolul din Daily Mail, cel citat de Albulescu, e astfel o stire rasuflata, si cine stie care sunt motivatiile din spatele reluarii acestei teme.
Chiaburu
rank 5
Orisice atac
Vine din iatac!

Kim Uno ne abureste pina isi omoara si a doua nevasta, ca sa fie egal cu Stalin.
electronistul
rank 5
Pusul...
Acest puls actioneaza noma asupra transitorilor si a circuitelor intergrate.
Acest puls este inactiv asupra tuburilor electronice. Vechile noastre ,,lampi de radio,,nu sint afectate de acest puls. Cu tehnica actuala se pot fabrica lampi eletronice miniaturizate cu care sa se dubleze circuitele vulnerabile.
Marion
rank 5
De fapt, acest puls nu poate afecta apararea SUA
Un puls nuclear declansat de un focos nuclear mic, ca cel pe care actuala racheta Nord Coreana il poate transporta ... daca l-ar avea, ar putea afecta comunicatiile pe celular, dar nu sistemele de aparare americane care sunt protejate impotriva unui astfel de atac. Un alt motiv pentru care teoria propusa de Peter Vincent Pry si James Woolsey nu are o baza serioasa in realitate.
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Vezi aici, originalul. (The Wall Street Journal)
"However, North Korea has shown the ability to launch toward the SOUTH POLE. The U.S. currently has no missile defense assets, no early warning radars and no interceptors devoted to stopping a missile coming from the south. Where a satellite can go, a nuclear warhead can also go. North Korea orbited its satellite at an altitude optimum for an EMP attack on the contiguous 48 United States."
cc_c
rank 2
spre Polul Sud e una ("toward")
Sa treaca pe acolo, si sa mai si ajunga in State, e alta mincare de peste...
Nu au spus "over" ("peste") in articolul citat de tine
Sile_Matritzeru
rank 2
2
1. Sursa este daily mail. Pe bune? E ca si cum ar publica englezii "stiri" de pe cancan.ro. Pană si TNR scoate articole mai credibile decat ăia.
2. @cc_c Ori era troznit de marfă bio, din aia mai strong decat "beau" orăsenii de obicei ori era de 1 aprilie. Nu am chef să deschid articolul sursă, să văd cand a fost publicat.
kickk227
rank 5
Domnu' GTAlbulescu! In vino veritas,frate,dar de data asta nu!
.
Constant
rank 5
Orice explozie nucleara de altitudine produce un camp magnetic care
perturba grav comunicatiile, sau distruge definitiv componente electronice.
Si ca de obicei, la chestie cunoscuta, exista si apararea cunoscuta: componente in rezerva, care nu sint in functie. Intr-u fel, piese de schimb :)))
Iar Internetul nu poate fi "omorat", dispare temporar intr-o zona, dar supravietuieste in alta zona, dupa care se repara... de aceea a fost inventat sistemul precursor militar ArpaNet :)))
Goange de jurnalist fara informare corecta...
t_beriu
rank 5
ce-a mai simpla aparare e ecranarea
Care previne distrugerea echipamentului.
O simpa carcasa metalica e suficienta, daca iconjoara complet echipamentul. Pentru cladiri, o ecranare cu plasa metalica cu ochiuri dimensionate corespunzator e suficienta. Mai greu e cu liniile electrice de transport, in care se induc curenti, unde trebuie echipamente care sa protejeze la supratensiuni, similar cu protectia necesata la campurile electro-magnetice produse de eruptiile solare.
De fapt, echipamentele electronice sunt vulnerabile mai ales prin alimentarea la reteaua electrica, de unde pot veni supraetnsiuni induse de un asemenea atac. Dar si pentru asta exista solutii de protectie.
Banuiesc ca americanii si-au luat demult masuri de siguranta, cel putin in domeniile strategice, pulsul electro-magnetic e cunoscut de mult timp, ar fi o tampenie sa nu se protejeze. Problema ar fi la echipamentele civile.
un oarecare
rank 5
Da, ai dreptate!
Au cumparat tehnologie din Rusia, acum 5 ani, dar nu stiu daca au implementat-o..... nu stiu daca nu merg pe sinergie, pentru ca la ei meandrele concretului.....
mihais
rank 5
Mai multe greseli decat randuri
Domnule Albulescu,

1. nu este (daca este) o racheta nucleara electromagnetica ci o racheta cu focos nuclear capabil sa provoace EMP
2. cineva a mentionat ca toward si over nu sunt sinonime in limba engleza. Nu trimite nimeni rachete peste Polul Sud
3. Sistemele de detectie a rachetelor implica sateliti ce pot sa identifice componenta spectrala a hidrazinelor asimetrice folosite de rusi la alimentarea motoarelor cu mult inainte de lansare. Imaginati-va ca daca va alimentati masina cu benzina mirosul (spectrul) poate sa fie detectat din spatiu
4. Am locuit in Louisiana si pot sa va spun ca partea de sud a SUA este si monitorizata si aparata. Logica trebuie sa va bata pe umar si sa va spuna ca dupa criza rachetelor din Cuba sunt sisteme de rachete in tot sudul.
4. sistemele militare sunt mult mai bine protejate impotriva EMP decat computerul meu sau al dumneavoastra
5. folositi Daily Mail ca o sursa de barfe nu de informatie. Este mai realist asa
maxi
rank 5
Cata propaganda!
Daca era asa, daca miroseau benzina din spatiu, aveau pe satelitzi avionul ala MH370! ... habar nu au unde e!
Marion
rank 5
Esti convins ca habar nu au unde e?
Eu, nu.
Marion
rank 5
Nu uita ca nu Albulescu face aceste afirmatii...
Daca traiesti in America, sau ai trait acolo, atunci ar trebui sa citesti articolul din The Wall Street Journal de acum un an, unde experti in astfel de atacuri au facut aceste declaratii. Dayli Mail reia ce s-a spus in presa americana ... cu un an in urma, din motive greu de determinat.

Criza Cubaneza din 1962 nu are nici o legatura cu sistemele de aparare de azi. Cuba nu mai de mult o amenintare pentru Statele Unite si practic nimeni la sud de SUA nu reprezinta un pericol, ratiune pentru care s-a investit mai putin in aceasta zona a tarii. Asta nu inseamna ca SUA nu e pregatita sa raspunda unui atac armat din spre sud, departe de asta. Pry si Woosley vor sa determine guvernul american sa investeasca in scuturi anti-racheta si in sistemne de monitorizare si avertizare.

In rest, intr-adevar, posibilitatea ca cineva, in special Nord Corea, sa poata ataca cu o racheta vening peste Polul Sud e foarte slaba.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor