Coreea de Nord a gasit-o pe mama japoneza a lui Kim Jong Un

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 00:04
5633 citiri
Coreea de Nord a gasit-o pe mama japoneza a lui Kim Jong Un
Foto: Asia One

Mama decedata a liderului nord-coreean Kim Jong Un a fost subiectul unui clip video postat de autoritatile propagandistice de la Phenian, duminica.

Acesta este ultima dintr-o serie de masuri luate de autoritatile nord-coreene in campania de idolatrizare a tanarului lider si de a-i cimenta pozitia de la conducerea tarii, relateaza Asia One.

Filmul are durata de 90 de minute si contine o serie de imagini din timpul vietii lui Ko Young Hui, despre care se spune ca este mama lui Kim Jong Un. Imaginile o arata pe aceasta privindu-l pe micul Kim cum deseneaza sau fiind antrenata pentru a trage cu arma.

Naratorul filmului se refera la Ko drept "cel mai pretios tovaras revolutionar trimis din Rai" al lui Kim Jong Il. Totodata, femeia este inclusa in randul "marilor mame" alaturi de mamele lui Kim Jong Il si Kim Ir Sen.

Ko, o japoneza la origini, apare de asemenea cu Kim Jong Il, in clipul video, acesta fiind "foarte fericit sa aiba un asemenea supus credincios ca ea langa el", completeaza naratorul.

Ko s-a nascut in anul 1953, in Osaka, si a emigrat in Coreea de Nord la inceputul anilor '60. Ea a lucrat anterior intr-o trupa de dans, pana cand Kim Jong Il a descoperit-o si a inceput sa traiasca cu ea, la mijlocul anilor '70. Ea a murit de cancer, la Paris, in anul 2004.

Cu toate ca cei doi nu au fost niciodata casatoriti, se crede ca Kim Jong Il a tratat-o pe femeie drept "prima doamna", cand aceasta traia. Pe langa Kim Jong Un, au mai avut impreuna un baiat si o fata.

Autoritatile de la Phenian nu au dat publicitatii pana acum detalii despre Ko din cauza originilor sale japoneze, cred specialistii.

Ceea ce este curios este faptul ca, desi a fost facut public acest clip video, se stie cu exactitate doar ziua in care Kim Jong Il s-a nascut - 8 ianuarie -, fara a se sti daca este vorba despre anul 1983 sau 1984.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#mama Kim Jong Il, #Coreea de Nord mama Kim, #Kim Jong Il mama japoneza , #Coreea de Nord