Coreea de Nord ameninta SUA cu atacuri nucleare si organizeaza o parada militara impresionanta

Sambata, 15 Aprilie 2017, ora 09:25
8180 citiri
Coreea de Nord ameninta SUA cu atacuri nucleare si organizeaza o parada militara impresionanta
Foto: Hepta.ro

Coreea de Nord a avertizat Statele Unite sa nu ia masuri provocatoare in regiune, spunand ca este "pregatita sa riposteze cu atacuri nucleare", relateaza BBC News, precizand ca amenintarile au venit in ziua in care Phenianul marcheaza 105 ani de la nasterea fondatorului sau, Kim Ir-sen, bunicul actualului lider.

"Suntem pregatiti sa raspundem unui razboi total cu un razboi total", a declarat oficialul militar nord-coreean Choe Ryong-Hae. "Suntem pregatiti sa ripostam cu atacuri nucleare in stilul nostru la orice atacuri nucleare", a adaugat el.

Afirmatiile au venit pe fondul speculatiilor ca actualul lider, Kim Jong-un, ar putea ordona un nou test nuclear.

Militari, tancuri si alte echipamente militare au defilat in centrul Phenianului, intr-o demonstratie de forta.

Fanfare militare si trupe au marsaluit in piata Kim Ir-sen, din centrul orasului.

Pentru prima data, printre echipamentele prezentate au fost si rachete balistice lansate de submarine, care pot fi echipate cu focoase nucleare ce pot atinge tinte din intreaga lume.

In conditiile in care toata lumea se teme ca statul comunist se apropie de producerea unui arsenal nuclear, parada de sambata a fost o ocazie pentru Kim sa demonstreze capacitatile militare actuale ale tarii sale.

Evenimentul a demonstrat clar ca Phenianul privelte programul nuclear drept vital pentru ambitiile sale militare, in conditiile in care ignora presiunea tot mai mare mare din partea Statelor Unite de a renunta la astfel de demersuri.

Tensiunile in Peninsula sunt crescute, dupa ce Comanda Pacificului a mutat mai multe nave de razboi in apropierea peninsulei Corea.

Vineri, seful diplomatiei chineze a avertizat ca un conflict poate izbucni in orice moment in Coreea de Nord pe fondul tensiunilor exarcebate dintre administratia Trump si regimul de la Phenian.

Presedintele Trump a avertizat pe Twitter: "Coreea de Nord cauta probleme". De asemenea, el a afirmat ca un acord comercial americano-chinez ar fi "mult mai bun pentru ei, daca ar rezolva problema nord-coreeana".

"Daca China se decide sa ajute, ar fi grozav. Daca nu, vom rezolva problema fara ea", a sustinut liderul de la Casa Alba.

Presedintele SUA si-a demonstrat recent disponibilitatea de a recurge la metode militare. El a ordonat un atac cu racheta de croaziera in Siria, in replica la un presupus atac chimic. In plus, armata americana a lansat cea mai mare bomba non-nucleara pe care o detine asupra unei tinte a Statului Islamic din Afganistan.

Presa din Statele Unite a scris vineri ca Washingtonul este pregatit sa lanseze un atac preventiv, cu arme conventionale, vizand Coreea de Nord, daca autoritatile de la Washington vor deveni convinse ca Phenianul este pe punctul de a testa arme nucleare.

Coreea de Nord, care este vizata de sanctiuni ONU, a efectuat cinci teste nucleare, dintre care doua in 2016.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Coreea Nord parada militara, #atac nuclear Coreea , #Coreea de Nord