Coreea de Nord cauta un razboi nuclear?

Duminica, 23 Decembrie 2012, ora 19:06
3828 citiri
Coreea de Nord cauta un razboi nuclear?
Foto: Reuters

Testele cu rachete cu raza lunga de actiune facute de Coreea de Nord la inceputul acestei luni arata intentia acesteia de a actiona impotriva unui potential dusman precum SUA. Acestea sunt capabile sa loveasca de la o distanta de 10.000 km.

Oficialii sud-coreeni isi acuza din nou vecinii de intentii rau-voitoare prin testele efectuate recent, scrie Reuters. Astfel, coasta de vest a Statelor Unite ar fi cea mai expusa regiune a acestei tari.

Regimul de la Phenian a sustinut ca operatiunea a vizat doar lansarea unui satelit meteorologic. Specialistii in domeniu afirma ca ei au vizat teste privind atasarea unei incarcaturi nucleare pe rachete cu raza lunga de actiune.

Coreea de Nord are interdictie de a face astfel de teste, aceasta fiind impusa de ONU, dupa testele efectuate de regimul comunist al tarii in 2006 si 2009.

Care sunt dovezile?

Coreea de Sud a recuperat ramasite ale rachetei lansate si le-a analizat. Acestea s-au prabusit in apele lor teritoriale, pe coasta de vest a tarii.

Racheta se numeste Unha-3 si poate suporta o incarcatura nucleara de 500-600 kg, afirma sud-coreenii. Afirmatia ii apartine unui oficial din cadrul Ministerului Apararii din Coreea de Sud.

Testele precedente facute de vecinii lor s-au dovedit esecuri. Ei ii vizeaza cu siguranta pe americani, pe care ii acuza aproape zilnic ca sunt in cautare de razboi. Specialistii ne linistesc si spun ca aceasta tara este inca departe de a produce rachete care sa loveasca tinte la o asemenea distanta, avand si o incarcatura nucleara.

Ce ambitii nucleare are Kim-Jong-un

Tehnologia dezvoltata ar trebui sa le permita miniaturizarea unei bombe nucleare, astfel incat aceasta sa poata fi incarcata pe un astfel de mijloc de atac de la distanta.

Liderul tarii, Kim Jong-un, a privit testele efectuate drept o victorie si un semn al puterii sale in tara. Recent, la un banchet organizat in onoarea celor implicati in proiect, el a afirmat chiar ca tara sa va dezvolta tehnologii capabile sa lanseze "mai multi sateliti" si rachete cu capacitate tot mai mare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#teste rachete coreea de nord, #rachete nucleare Coreea Nord , #Coreea de Nord