Coreea de Nord explica bomba cu hidrogen: Am vazut ce s-a intamplat cu Saddam Hussein si Gaddafi

Sambata, 09 Ianuarie 2016, ora 10:50
9329 citiri
Coreea de Nord explica bomba cu hidrogen: Am vazut ce s-a intamplat cu Saddam Hussein si Gaddafi

Soarta lui Saddam Hussein in Irak si a lui Muammar Gaddafi in Libia arata ce se intampla atunci cand o tara renunta al ambitiile sale nucleare, a afirmat Coreea de Nord, justificand astfel programul sau nuclear militar.

Phenianul considera ca recentul sau test nuclear reprezinta "un mare eveniment" care ofera Coreii de Nord o capacitate de descurajare suficienta pentru a proteja frontierele sale contra tuturor fortelor ostile, printre care Statele Unite, mentioneaza un comentariu publicat de agentia de presa nord-coreeana KCNA.

Veste alarmanta din Coreea de Nord: Test reusit cu bomba de hidrogen

Coreea de Nord a testat cu succes bomba cu hidrogen. Americanii si japonezii, in alerta (Video)

"Istoria arata ca o puternica descurajare nucleara este sabia cea mai puternica pentru a dejuca agresiunile straine", subliniaza comentariul.

Phenianul a efectuat miercuri un nou experiment nuclear, al patrulea, si sustine ca este vorba despre un test cu bomba cu hidrogen sau bomba H, tehnica ce ii permite sa construiasca dispozitive mai puternice decat bombele atomice sau bombe A explodate anterior de Coreea de Nord. Numerosi experti au pus la indoiala aceasta afirmatie, dupa ce au observat ca deflagratia inregistrata a avut o putere cu mult mai mica decat ar fi avut o bomba termonucleara.

Situatia actuala internationala seamana cu "legea junglei" in care supravietuiesc doar cei mai puternici, continua comentariul KCNA.

A testat sau nu Coreea de Nord bomba cu hidrogen? Ce spun analizele initiale

"Regimul lui Sadam Hussein in Irak si cel al lui Muammar Gaddafi in Libia nu au putut scapa destinului distrugerii dupa ce au fost lipsite de bazele dezvoltarii lor nucleare si au abandonat programele lor nucleare cu propriul acord", reaminteste documentul.

Programul nuclear irakian a fost abandonat de Saddam Hussein in anii 1990 dupa Razboiul din Golf. Muammar Gaddafi a anuntat in 2003, pentru a se apropia de occidentali, dezmembrarea programelor sale secrete de inarmare.

Irakul a fost invadat in 2003 de o coalitie internationala condusa de Statele Unite, iar Saddam Hussein a fost judecat si executat prin spanzurare in 2006. Gaddafi a fost prins si ucis in 2011 dupa rasturnarea sa de la putere printr-o interventie militara lansata de Franta si Marea Britanie pentru a sustine o revolta impotriva lui.

Amandoi au comis greseala de a renunta la programul lor nuclear cedand presiunii Statelor Unite, inclinate sa contribuie la schimbari de regim, declara comentariul oficial publicat de KCNA.

Nord-coreenii sarbatoresc in strada bomba cu hidrogen. Consiliul ONU se reuneste de urgenta

Bomba cu hidrogen a Coreei de Nord: Cine este femeia zambitoare care a dat poporului vestea cea mare (Video)

A cere Phenianului sa renunte la armele sale nucleare, cum fac iarasi ONU si marile puteri occidentale dupa noul test nord-coreean, este la fel de zadarnic ca "a dori sa vezi cerul cazand", adauga Phenianul care subliniaza ca intreaga tara este mandra de "bomba sa H, instrument al justitiei".

Citeste si:
Cum s-a îngrășat morbid aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum s-a îngrășat morbid aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...