Coreea de Nord, noua tentativa de lansare a unei rachete

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 21:20
3062 citiri
Coreea de Nord, noua tentativa de lansare a unei rachete
Foto: Google Earth

Coreea de Nord a incercat, miercuri, sa lanseze de pe un submarin Sinpo o racheta balistica intercontinentala.

Conform NK News, care citeaza ziarul sud-coreean MBN, submarinul a parasit portul dis-de-dimineata, insa s-a intors la ora locala 9, ceea ce ar indica, spun expertii sud-coreeni, o tentativa esuata de a lansa o racheta.

Daca ar fi fost vorba doar despre exercitii, atunci submarinul nu s-ar fi intors atat de rapid, comenteaza un fost amiral de la Seul. Potrivit acestuia, e posibil ca operatiunea sa fi intampinat probleme tehnice.

Ministerul Apararii de la Seul nu a confirmat, dar nici infirmat informatiile, sustinand doar ca urmareste cu atentie actiunile Phenianului, dupa cum a declarat un oficial din armata sud-coreeana, joi, in timpul unei conferinte de presa.

Desi nu s-a anuntat pana unde s-a deplasat submarinul, se stie ca acesta s-a intors langa portul Wonsan. Coreea de Nord are doua baze pentru submarine.

O racheta balistica intercontinentala a fost lansata cu succes de Coreea de Nord anul trecut, in mai.

In urma cu cateva zile, Phenianul a lansat un nou video de propaganda, indreptat impotriva Seulului, pe care a promis ca-l va transforma in cenusa (termen folosit si in trecut, dar la adresa Washingtonului).

Coreea de Nord ameninta Coreea de Sud: Totul va fi transformat in cenusa (Video)

Tensiunile s-au intensificat in peninsula de cand Phenianul a condus un al patrulea test nuclear, in 6 ianuarie.

In ultima luna, Phenianul a lansat mai multe amenintari atat asupra Seulului, cat si inspre Washington, in replica la exercitiile militare comune SUA-Coreea de Sud, care au avut loc in martie. Exercitiile, care au loc anual, au fost mai ample de aceasta data, ceea ce a starnit nemultumirea Phenianului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Coreea Nord lansare esuata racheta submarin, #Coreea Nord racheta balistica intercontinentaa, #Coreea Nord rachete , #Coreea de Nord