Coreea de Nord, o noua amenintare: Strainii din Coreea de Sud sa paraseasca tara!

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 11:32
7730 citiri
Coreea de Nord, o noua amenintare: Strainii din Coreea de Sud sa paraseasca tara!
Foto: Arhiva

Oficialii nord-coreeni le-au cerut strainilor, companiilor multinationale si turistilor sa paraseasca Coreea de Sud, pentru ca aceasta se afla sub iminenta unui razboi nuclear.

Cu toate acestea, analistii considera ca un atac asupra Seulului este improbabil. Acestia spun ca noua amenintare este similara cu cele din ultima perioada, care s-au dovedit a fi inofensive, avand ca scop inducerea panicii la nivel international, scrie Inquirer News.

Specialistii sustin ca valul de avertismente este menit sa imblanzeasca politicile de la Seul si Washington fata de Coreea de Nord si sa sa promoveze imaginea de lider suprem a presedintelui Kim Jong Un.

Un indemn asemanator a fost facut vineri, cand autoritatile nord-coreene au cerut ca ambasadele straine din Phenian sa fie evacuate, sustinand ca nu vor putea sa asigure paza personalului in cazul unui conflict nuclear.

Coreea de Sud s-a razgandit: Nu e iminent un test nuclear

Anuntul a venit de la Comitetul Nord-Coreean pentru Pace in regiunea Asia-Pacific si a fost facut public de agentia de presa oficiala Korean Central News Agency (KCNA).

"Situatia din Peninsula Coreeana se intreapta catre un razboi termonuclear. In acest caz, nu vrem sa ranim si strainii aflati in Coreea de Sud", se arata in afirmatia oficialilor. Dupa anuntul de saptamana trecuta referitor la evacuarea ambasadelor, cele mai multe guverne straine au afirmat clar ca nu au planuri de retragere a personalului in viitorul apropiat, sustinand ca amenintarea este menita sa induca panica in mediul international asupra tensiunilor din Peninsula Coreeana.

Japonia ordona doborarea oricarei rachete nord-coreene - Sudul asteapta un test nuclear

Coreea de Nord a emis, in ultimele saptamani, mai multe amenintari, ajungand chiar sa avertizeze bazele militare din SUA si Sudul cu lovituri nucleare. In plus, a incarcat doua rachete Musudan si le-a ascuns in subteran, alimentand speculatiile privind o lansare iminenta.

Tensiunile sunt in crestere in Peninsula Coreeana, inca de cand Nordul a lansat, in decembrie, o racheta cu raza lunga de actiune, apoi a efectuat un test nuclear, al treilea, in februarie. Dupa ce ONU a impus sanctiuni regimului de la Phenian, Nordul a amenintat cu atacuri nucleare impotriva Statelor Unite si Sudului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#razboi Coreea Nord Sud, #razboi Coreea Nord SUA, #razboi nuclear Coreea, #conflict peninsula coreeana , #Coreea de Nord