Cum se vede in Coreea de Nord tensiunea cu Sudul

Autor: Ana Ilie
Marti, 25 August 2015, ora 08:25
4354 citiri
Cum se vede in Coreea de Nord tensiunea cu Sudul
Foto: Hepta.ro

Negocierile de urgenta convocate intre Coreea de Nord si de Sud nu au deocamdata niciun rezultat oficial, dupa ce un incident de la inceputul lunii a dus la escaladarea tensiunilor intre cele doua tari care se afla inca, tehnic vorbind, in razboi.

Coreea de Sud doreste scuze oficiale de la Nord dupa un atac cu mina antipersonal la inceputul lunii in urma caruia doi soldati au fost mutilati, in vreme ce Nordul neaga orice responsabilitate. Negocierile sunt dificile si, in Nord, presa de stat prezinta evolutiile in obisnuita maniera belicoasa, scrie The Guardian.

KCNA Watch, un serviciu de presa oficial, este dominat de articole presarate cu declaratii exagerate si apeluri la retributie. Spre exemplu, sud-coreenii "maniaci ai razboiului" au primit un avertisment sa se comporte cu discretie, altfel risca "sa se confrunte cu spiritul razbunator care e la nivel inalt in randul soldatilor" Nordului.

Intr-un alt editorial al presei de stat se avertizeaza ca peninsula este "pe marginea razboiului", iar transmisiunile de propaganda ale Sudului, care foloseste portavoci pentru a transmite peste granita, sunt acte de "razboi psihologic". Articolul este ilustrat cu imagini ale lui Kim Jong Un care are o intalnire de urgenta cu liderii armatei.

Pe fondul negocierilor de luni, agentia KCNA s-a dezlantuit impotriva "campaniei de defaimare" lansata de presa conservatoare din Sud cu scopul de a "terfeli imaginea demnei" Corei de Nord, in vreme ce presedintele Sudului, Park Geun-hye, este descris ca fiind cuprinsa de "isteria confruntarii".

Alte articole descriu pregatirile de razboi ale Nordului si ca Sindicatul Femeilor s-a reunit in Phenian pentru a discuta si confirma dedicarea femeilor fata de armata.

Spre exemplu, Kim Kum-nyo, localnica din Chungsong-dong, si-a "reinoit decizia de a-si aduce toti copiii pentru a fi gloante umane si luptatori cu bombe devotati pentru apararea liderului" Kim Jong Un.

Pana duminica, presa de stat relata ca "peste un milion de tineri" se inscriu in armata, o rata a inrolarii care "creste de la ora la ora".

Alte articole vorbesc despre sustinerea externa a tarii: Partidul Pacii si Unitatii din Rusia si Partidul Socialist din Benin au emis declaratii de sustinere fata de Phenian.

Coreea de Nord a ajuns la un consens cu Sudul - surse

Reprezentantii Coreei de Nord si cei ai Coreei de Sud poarta negocieri in orasul de frontiera Panmunjom timp de peste 43 de ore, in sesiuni desfasurate timp de trei zile.

Delegatia nord-coreeana a fost condusa de consilierul militar al presedintelui Kim Jong-Un, iar cea sud-coreeana de consilierul pentru securitate al presedintelui Park Geun Hye.

Coreea de Nord continua sa ameninte Sudul: Reactia noastra militara va fi extrem de puternica

Armata nord-coreeana a lansat joi patru obuze in Coreea de Sud, in contextul in care Guvernul de la Seul a refuzat sa opreasca difuzoare de la frontiera comuna folosite pentru transmiterea mesajelor propagandiste. In replica, militarii sud-coreeni au lansat 29 de obuze de artilerie. Potrivit adjunctului ministrului sud-coreean al Apararii, Baek Seung-Joo, Coreea de Nord ar putea ataca 11 statii de transmitere a mesajelor de propaganda instalate in zona demilitarizata instaurata dupa razboiul intercoreean din perioada 1950-1953.

China, un aliat al regimului de la Phenian, a indemnat ambele parti sa contribuie la reducerea tensiunilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Coreea Nord negocieri Sud, #Coreea Nord presa tensiuni , #Coreea de Nord
Comentarii