Cutremurator in Coreea de Nord: Populatia tarii moare de foame

Joi, 02 Ianuarie 2014, ora 09:25
8510 citiri
Cutremurator in Coreea de Nord: Populatia tarii moare de foame
Foto: Reuters

Atentia comunitatii internationale este indreptata spre Coreea de Nord, o tara in care drepturile omului sunt grav incalcate, iar executiile au loc intr-un ritm ametitor. Populatia este si ea la limita supravietuirii, oamenii riscand sa moara de foame din cauza malnutritiei.

Vecinii din sud incearca sa ii ajute pe oamenii din nord cu toate mijloacele posibile, insa ei se lovesc de situatia politica extrema din statul comunist, scrie silobreaker.com. Populatia Coreei de Nord este chinuita de conditiile foarte grele in care traieste, multi suferind de malnutritie si numeroase boli.

O populatie chinuita de malnutritie si boli

Conform UNICEF, rata mortalitatii la copiii sub cinci ani era in 2011 de 33 la 1.000 de copii nascuti. Rata mortalitatii in randul mamelor care nasc era de 81 la 100.000 de femei, situatie determinata, de asemenea, de malnutritie.

Kang Young-sik, membru al organizatiei Korea NGO Council for Cooperation with North Korea, spune ca ceea ce le trebuie neaparat oamenilor din aceasta tara este mancarea. Coreea de Sud este pusa in situatia de a nu putea oferi ajutor acestei tari din cauza interdictiei impuse de dictatorul Kim Jong Un.

Regimul comunist al tarii isi concentreaza o mare parte din resurse asupra dezvoltarii programului sau nuclear. In plus, conducerea din Coreea de Nord a cheltuit sume mari de bani pe amenajarea unor parcuri de distractie si statiuni montane de schi exclusiviste.

Mancare pentru reunificare

Regimul de la Seul nu mai trimite in tara orez, faina, porumb sau cartofi deoarece aceste ajutoare sunt redirectionate catre armata, populatia continuand sa sufere. Expertii sunt de parere ca oamenii din Coreea de Nord au nevoie de ajutor sub forma unor alimente, acestea trebuind trimise in tara fara ca regimul politic sa fie implicat in vreun fel in primirea si distribuirea lor.

Lim Eul-chulm, de la universitatea sud-coreena Kyungnam, este de parere ca aceste ajutoare alimentare trimise tarii din nord vor fi fundatia unei viitoare reunificari a Coreei. In acelasi timp, el afirma ca e nevoie de o monitorizare atenta a distribuirii acestor ajutoare in tara vecina.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#coreea nord kim jong un, #moarte executii pyongyang phenian, #coreea sud ajutor mancare, #armata program nuclear , #Coreea de Nord
Comentarii