Dictatorul Kim e mandru de testul cu rachete: A fost un exercitiu pentru lovirea bazelor americane din Japonia

Marti, 07 Martie 2017, ora 08:18
5091 citiri
Dictatorul Kim e mandru de testul cu rachete: A fost un exercitiu pentru lovirea bazelor americane din Japonia
Foto: Arhiva Hepta.ro

Tirul efectuat de Coreea de Nord, luni, cu 4 rachete balistice in directia Japoniei a fost un exercitiu in vederea lovirii bazelor americane de pe teritoriul nipon, in caz de necesitate, a anuntat agentia oficiala de presa nord-coreeana KCNA.

Seful statului nord-coreean, Kim Jong-Un, a supervizat personal acest tir de incercare efectuat de o unitate de artilerie si a ordonat el insusi declansarea acestuia, a adaugat KCNA, potrivit careia obiectivul exercitiului a fost antrenamentul pentru "lovirea eventuala a bazelor fortelor imperialiste americane de agresiune in Japonia".

Unitatea de artilerie mobilizata pentru acest tir, Hwasong, "are ca obiectiv sa loveasca bazele militare ale agresorului imperialist american in Japonia in caz de necesitate", a insistat KCNA.

Kim a descris cele patru rachete ca fiind "atat de precise, incat semanau cu avioane care fac acrobatii aeriene in formatie".

Trei dintre cele patru rachete lansate luni au cazut in apele teritoriale japoneze. In urma acestor tiruri, Japonia si SUA au cerut o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, programata pentru miercuri.

Rezolutiile Consiliului interzic in mod normal Coreei de Nord orice utilizare a tehnologiei rachetelor balistice. Dar cele sase valuri de sanctiuni aplicate de ONU de la primul test nuclear nord-coreean in 2006 nu au avut niciun efect asupra hotararii regimului de la Phenian de a se dota cu ceea ce el califica drept arme defensive.

Pe Twitter, ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a repetat ca lumea "nu va autoriza" Coreea de Nord sa continue sa mearga "pe aceasta cale destructiva".

Testele cu rachete sunt raspunsul lui Kim Jong-Un la manevrele americane

Aceste tiruri de rachete de luni par sa fie un raspuns al Phenianului la inceperea manevrelor militare anuale ale Coreei de Sud si ale SUA saptamana trecuta, comenteaza AFP.

Kim Jong-Un ceruse atunci fortelor sale armate "sa fie in alerta maxima in fata situatiei dramatice in curs, in care un razboi adevarat poate izbucni in orice moment", potrivit KCNA.

Liderul de la Phenian insistase ca trupele sale sa fie pregatite "sa reactioneze rapid, sa ocupe pozitie de lovire cu scopul de a putea deschide focul si sa anihileze inamicii de indata ce un ordin in acest sens ar fi dat de Comitetul Central al Partidului".

Americanii trimit sistemul antiracheta THAAD in Coreea de Sud

Pe de alta parte, Armata americana a informat, luni, ca a inceput sa desfasoare sistemul antiracheta THAAD in Coreea de Sud, la cateva ore dupa ce Phenianul a anuntat noile teste cu rachete, scrie AFP.

SUA si Coreea de Sud au incheiat in iulie un acord de instalare a sistemului antiracheta, dupa o alta serie de teste cu rachete si incercari nucleare ale regimului de la Phenian.

China, care sustine ca sistemul antiracheta american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense - aparare finala la mare altitudine) va aduce atingere propriei sale securitati si va spori riscurile de conflict in regiune, a decretat mai multe masuri considerate in Coreea de Sud ca sanctiuni.

Trump a vorbit cu premierul Japoniei

Presedintele american, Donald Trump, si premierul japonez, Shinzo Abe, au discutat, luni, despre ultimele teste cu rachete balistice efectuate de Coreea de Nord.

Cei doi lideri, care s-au intalnit in urma cu doua saptamani in Statele Unite, au abordat intr-o conversatie telefonica problema acestor teste, a spus un oficial american, sub acoperirea anonimatului, pentru AFP.

Amintim ca luna trecuta Coreea de Nord a mai lansat o racheta balistica in Marea Japoniei, iar fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost asasinat in Malaezia.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Coreea de Nord test rachete , #Coreea de Nord