Germania si Franta se ridica impotriva Coreei de Nord: Uniunea Europeana trebuie sa actioneze acum

Duminica, 03 Septembrie 2017, ora 15:42
6631 citiri
Germania si Franta se ridica impotriva Coreei de Nord: Uniunea Europeana trebuie sa actioneze acum

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Emmanuel Macron au condamnat impreuna, duminica, cel mai important test nuclear efectuat pana acum de Coreea de Nord si au cerut sanctiuni mai dure impotriva Phenianului.

Guvernul german a informat intr-un comunicat de presa ca Merkel si Macron au discutat la telefon, ambii condamnand ferm noul test nuclear nord-coreean. "Aceasta ultima provocare de conducatorul de la Phenian a atins o noua dimensiune", se adauga in comunicatul citat de Reuters.

Merkel si Macron au cazut de acord ca autoritatile nord-coreene incalca dreptul international si ca intreaga comunitate internationala trebuie sa reactioneze decisiv la aceasta noua escaladare, potrivit Berlinului.

"In plus fata de Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite, si Uniunea Europeana trebuie sa actioneze acum. Cancelarul si presedintele si-au exprimat sprijinul pentru intarirea sanctiunilor UE impotriva Coreii de Nord", se mai mentioneaza in declaratie.

Pe de alta parte, ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a declarat ca ultimul test nuclear al Coreii de Nord reprezinta un nou nivel de amenintare. "Nu exista nicio indoiala ca aceasta este o noua provocare, este nesabuit. Par sa se apropie tot mai mult de o bomba cu hidrogen care, daca este amplasata pe o racheta functionala, ar reprezenta fara nicio indoiala un nou nivel de amenintare", a declarat duminica Johnson la postul Sky news.

Coreea de Nord a anuntat ca a testat duminica o bomba cu hidrogen. Postul public de televiziune nord-coreean a afirmat ca testul a fost un "succes total". Bomba cu hidrogen poate fi montata pe noul tip de racheta balistica intercontinentala de care dispune regimul nord-coreean. Precedentele teste nucleare efectuate de Phenian au avut loc in 2006, 2009, 2013 si in ianuarie si septembrie 2016.

Citeste si:
Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE
Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE
Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, au cerut în ședința Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu...
PNL, groparul României
PNL, groparul României
După ce Dacian Cioloș a eșuat în tentativa sa de a forma un guvern, pe surse, s-a auzit că președintele Iohannis i-ar fi cerut lui Florin Cîțu să facă un pas în spate, dar că acesta ar...
Sursa: AGERPRES