Kim Jong Un a supervizat personal testul unei noi arme

Sambata, 17 August 2019, ora 12:33
2681 citiri
Kim Jong Un a supervizat personal testul unei noi arme
Foto: captura video

Tirul efectuat vineri de Coreea de Nord, care a fost un test al unei "arme noi", a fost supervizat de liderul Kim Jong Un, a anuntat sambata agentia oficiala de presa nord-coreeana KCNA.

Acest tir - al saselea in trei saptamani, este de natura sa complice eforturile emisarului american pentru Coreea de Nord Stephen Biegun - care efectueaza saptamana viitoare vizite in Japonia si Coreea de Sud, pentru a discuta despre denuclearizarea Nordului.

Phenianul a efectuat aceste lansari succesive de la sfarsitul lui iulie, cu scopul de a-si manifesta furia in fata manevrelor militare comune efectuate de catre fortele americane si sud-coreene.

Coreea de Nord a denuntat mereu aceste exercitii anuale, pe care le considera o activitate ostila si o pregatire a unei viitoare invazii a teritoriului sau.

Ea s-a abtinut, insa, pana in prezent, sa efectueze teste de rachete in timp ce erau in curs manevre comune.

Inaintea lansarii manevrelor actuale, Phenianul a amenintat ca mentinerea lor ar compromite reluarea anuntata a discutiilor intre Phenian si Washington cu privire la denuclearizare.

Reprezentanti militari de la Seul au declarat ca dispozitivele lansate vineri par sa fie doua rachete balistice cu raza scurta de actiune, care au parcurs o traiectorie de aproximativ 230 de kilometri, inainte sa cada in mare, intre peninsula coreeana si Japonia.

Agentia KCNA a precizat sambata, cum face adesea, ca acest test a fost efectuat "in prezenta Liderului Suprem" Kim Jong Un.

Anuntul agentiei oficiale de presa intervine in contextul in care Phenianul l-a catalogat, joi, pe presedntele sud-coreean Moon Jae-in "obraznic" si i-a respins vointa de a relua discutii intercoreene si totodata de a continua manevre militare cu Statele Unite.

In ceea ce priveste o reluare a discutiilor de lucru intre Washington si Phenian pe tema arsenalului nuclear nord-coreean, anuntate in urma unei intalniri-surpriza, in iunie, intre Trump si Kim, ea nu a avut loc pentru moment.

Trump a declarat insa, saptamana trecuta, ca a primit "o scrisoare foarte frumoasa" de la dictatorul nord-coreean.

Presedintele Statelor Unite a minimalizat cu regularitate importanta seriei de teste de rachete balistice in curs, subliniind ca este vorba doar despre niste rachete cu raza scurta de actiune.

Trump a criticat, la fel Kim, manevrele comune americano-sud-coreene, denuntand in mod special costul lor mare.

In acest context, Departamentul de Stat american a anuntat vineri ca eisarul special american pentru Coreea de Nord Stephen Biegun urmeaza sa efectueze o vizita in Japonia si Coreea de Sud, saptamana viitoare, in vederea unor discutii pe tema denuclearizarii Nordului.

Insa, Coreea de Nord a subliniat ca negocierile in dosarul nuclear vor avea loc exclusiv intre Phenian si Washington si ca refuza orice dialog separat cu Seulul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kim Jong Un Coreea Nord arma , #Coreea de Nord
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
"Kim Jong un a supervizat personal testul unei noi arme".