Kim Jong-un ameninta din nou: Vom strivi ostilitatea americana in bucatele! Ignora marinimia noastra

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 14:40
4690 citiri
Kim Jong-un ameninta din nou: Vom strivi ostilitatea americana in bucatele! Ignora marinimia noastra
Foto: Arhiva

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a facut noi amenintari la adresa Statelor Unite, pe care le invinovateste pentru recentele tensiuni dintre tara pe care o conduce si Coreea de Sud.

Presedintele Coreei de Nord a declarat ca in tara sa "situatia este foarte grava" si ca poporul nu va tolera "ostilitatea americana", potrivit agentiei oficiale KCNA, citata de Al Arabiya.

El a facut declaratiile intr-o intalnire de marti cu liderii Armatei nord-coreene, spunandu-le acestora ca exercitiile militare comune ale SUA si Coreea de Sud sunt impotriva intentiilor impaciuitoare ale regimului de la Phenian.

Cutremur in Coreea de Sud, al treilea cel mai puternic inregistrat vreodata - cauza naturala sau test nuclear?

Kim Jong-un este de parere ca manevrele militare ale celor doua tari reprezinta o pregatire pentru invadarea Coreei de Nord.

"Statele Unite si alte forte ostile, ignorand marinimia si bunavointa noastra, isi indesesc manevrele militare in mod vicios, pentru a anihila republica noastra din punct de vedere politic, pentru a o izola economic si pentru a o strivi din perspectiva militara", a afirmat presedintele nord-coreean.

El a adaugat ca Armata si poporul din Coreea de Nord nu vor tolera niciodata "politica ostila a Statelor Unite" si o va "strivi in bucatele".

Coreea de Nord ameninta cu noi teste nucleare

In ciuda faptului ca relatiile dintre Nord si Sud pareau sa se imbunatateasca in ultimele luni, tensiunile au escaladat din nou in utimele zile, autoritatile nord-coreene amenintand comunitatea internationala cu efectuarea unor noi teste nucleare.

La scurt timp dupa acest avertisment, o drona s-a prabusit pe o insula sud-coreeana aflata in apropierea granitei maritime cu Coreea de Nord. Originea si scopul dronei nu au fost dezvaluite. Armata din Coreea de Sud verifica insa posibilitatea existentei unei legaturi cu spionajul nord-coreean.

Schimb de focuri la granita dintre Coreea de Nord si cea de Sud. Locuitorii, in adaposturi

Incidentul a avut loc dupa ce mai multe focuri de arma au fost trase la granita dintre cele doua Corei. "Obuze trase de Coreea de Nord au cazut in partea noastra si noi am raspuns deschizand focul", a decralat un oficial al Armatei sud-coreene.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Coreea Nord amenintari, #Coreea Nord SUA, #Kim Jong un SUA, #conflict Coreea Nord SUA , #Coreea de Nord
Comentarii
Poza barabula
barabula
rank 5
Poza Socialistwars
Socialistwars
rank 5
In Vocea Rusiei we trust!