Misterioasa disparitie a Primei Doamne din Coreea de Nord - trei versiuni posibile

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 09:19
6193 citiri
Misterioasa disparitie a Primei Doamne din Coreea de Nord - trei versiuni posibile
Foto: BGNES

Sotia liderului nord-coreean Kim Jong Un a disparut misterios din viata publica. Ri Sol Ju nu a mai fost vazuta in public de 40 de zile, ceea ce a starnit multe speculatii pe seama disparitiei sale subite.

Pe 25 iulie 2012, agentia nationala de stiri nord-coreeana anunta ca liderul suprem Kim Jong Un s-a casatorit. Stirea facea senzatie pe mapamond, deoarece, pana atunci, viata intima a membrilor dinastiei nord-coreene a fost intotdeauna o tema tabu, aminteste BTV News.

Mai mult, de la acel moment, liderii comunisti din Coreea de Nord au inceput sa-si inalte in slavi liderul suprem, pe care il promovau ca fiind un adevarat sustinator al familiei si casatoriei.

Bunicul si tatal actualului lider, Kim Ir Sen, respectiv Kim Jong Il, nu aparusera niciodata in public alaturi de o femeie. Oficializarea legaturii dintre Kim Jong Un si Ri Sol Ju era vazuta de opinia internationala drept un inceput de "perestroika" in total inghetata republica nord-coreeana.

Nici acum nu este clar cine este cu adevarat sotia dictatorului nord-coreean. Intr-adevar, s-a aflat ca ar fi membra unei trupe autohtone de muzica usoara, difuzata destul de des la televiziunea publica, dar nimic mai mult. Surse sud-coreene sustin ca doamna a fost colega de studii cu Kim Jong Un in Elvetia.

In ultimele luni, orice aparitie publica a doamnei starnea furori in mass-media internationala. In Marea Britanie, de pilda, interesul pentru Ri Sol Ju a fost atat de mare incat un ziar de aici i-a cerut scuze lui Kate Middleton, careia i-a transmis ca va fi nevoita sa-si imparta celebritatea, intre paginile sale, cu Prima Doamna a Coreei de Nord.

Dupa acest succes, insa, doamna Sol Ju a disparut subit din viata publica, nemaifiind vazuta de 40 de zile. Trei sunt versiunile teoretice care circula pe marginea disparitiei sale.

Conform primei teorii, aripa dura, conservatoare, a partidului comunist din Coreea de Nord a reusit sa-si impuna autoritatea si a inlaturat-o din centrul atentiei pe mult prea stralucitoarea doamna. Se presupune ca aceasta a fost vazuta ca o amenintare la adresa regimului, deoarece se transformase intr-un simbol al schimbarii pentru multi dintre nord-coreeni. Nimeni nu poate spune in ce mod a fost inlaturata tanara, dar presupuneri pot fi multe.

A doua versiune spune ca, pur si simplu, iubirea dintre cei doi s-a incheiat. Conform serviciilor de informatii sud-coreene, bunicul lui Kim Jong Un, Kim Ir Sen, a avut, de asemenea, o relatie cu o cantareata, insa, dupa ce legaturile lor intime au luat sfarsit, aceasta a disparut pentru totdeauna.

Exista si o versiune optimista legata de disparitia Primei Doamne a Coreei de Nord. Se presupune ca aceasta ar putea fi gravida, iar iesirile in public i-ar fi contraindicate. Mass-media internationala nu poate da un raspuns la aceste intrebari, ci poate face doar presupuneri, deoarece in Coreea de Nord lipseste presa adevarata si stirile autentice. Asteptam viitorul.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#disparitie sotie dictator Coreea, #Coreea Nord prima doamna disparitie, #disparut sotie Kim Jong Un , #Coreea de Nord