Moartea lui Kim Jong Il a intrat in legenda: O barza l-a jelit, muntii s-au cutremurat

Autor: Ana Ilie
Joi, 22 Decembrie 2011, ora 14:29
8484 citiri
Moartea lui Kim Jong Il a intrat in legenda: O barza l-a jelit, muntii s-au cutremurat

Moartea lui Kim Jong Il este un eveniment care a miscat pana la lacrimi milioane de nord-coreeni si, potrivit presei oficiale de la Phenian, insasi Mama Natura a plans decesul liderului nord-coreean, manifestandu-si profunda durere printr-o avalansa si o furtuna de zapada, ca sa nu mai vorbim despre barza care i-a survolat statuia, inainte de a-si pleca ciocul in semn de tristete adanca.

Dupa cateva zile de manifestari lumesti la adresa mortii lui Kim Jong Il, masinaria propagandistica din Coreea de Nord a ajuns la chestiunile mistice, prin care isi propune, probabil, sa convinga pe toata lumea ca liderul de la Phenian era o fiinta superioara, si ca viata si moartea sa au fost evenimente de legenda.

In sambata in care Kim si-a dat sufletul, sustine asadar agentia oficiala nord-coreeana, citata de AFP, bucati de gheata s-au rupt cu un zgomot asurzitor pe lacul Chon din muntele Paektu si o furtuna de zapada a lovit regiunea.

Muntele Paektu este considerat sfant pentru nord-coreeni, carora insusi Kim Jong Il le-a spus ca acolo s-a nascut (cu toate ca arhivele sovietice arata ca fiul lui Kim Ir Sen s-a nascut pe teritoriul URSS). Nasterea legendara a lui Kim Jong Il, asadar cea de pe muntele Paektu, a fost anuntata de randunele si un curcubeu dublu, asa ca era normal ca trecerea sa in nefiinta sa provoace manifestari violente in acelasi loc.

In zorii zilei de marti, furtuna de zapada a luat sfarsit, rasaritul a luminat orizontul si un mesaj venind de la Kim Jong Il insusi (fiind si semnat) a inceput sa straluceasca pe pietre: "Muntele Paektu, muntele sfant al revolutiei. Kim Jong Il". Fenomenul pietrelor luminoase s-a desfasurat pana marti seara.

O minune a naturii a fost observata si langa statuia lui Kim Jong Il din orasul Hamhung. "In jurul orei 21.20, marti, o barza manciuriana a fost observata zburand in jurul statuii de trei ori inainte de a se aseza pe un copac", a informat agentia de presa nord-coreeana.

Barza manciuriana a stat apoi in copac vreme indelungata, "cu capul plecat, apoi a zburat in directia Phenianului".

Observand acest lucru, mai multi locuitori ai orasului si cateva oficialitati "au declarat la unison ca barza parea sa jeleasca moartea lui Kim Jong Il, cel nascut in Rai, dupa ce a zburat acolo in frigul noptii, incapabila sa il uite".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#kim jong il, #Kim Jong Il mort, #Kim Jong Il deces , #Coreea de Nord