"Oaia neagra" a familiei care conduce Coreea de Nord - povestea fratelui petrecaret al lui Kim Jong-un

Marti, 02 Iunie 2015, ora 23:44
11595 citiri
"Oaia neagra" a familiei care conduce Coreea de Nord - povestea fratelui petrecaret al lui Kim Jong-un
Foto: Daily Mail/JNN

Considerat prea slab pentru a prelua conducerea Coreei de Nord, Jong-chul (33 de ani), fratele mai mare al lui Kim Jong-un, este un adevarat petrecaret cu obiceiuri radical diferite fata de cele ale familiei.

Jong-chul a facut dintotdeauna nota discordanta fata de fratele sau Kim Jong-un, iar recent a fost surprins la un concert al lui Eric Clapton din Londra, aminteste Daily Mail.

De altfel, Jong-chul a facut practic o obsesie pentru Eric Clapton, fiind unul dintre cei mai impatimiti fani ai cantaretului. Spre exemplu, in 2011, el a ratat petrecerea data in cinstea tatalui sau cu ocazia implinirii varstei de 70 de ani pentru ca se afla in Singapore, la un concert al lui Clapton.

Fratele lui Kim Jong Un, la un concert al unui star mondial, la Londra

Jong-chul era primul in rand la conducerea tarii dupa ce fratele cel mai mare din familie, Jong-nam, a fost prins in 2011 cand incerca sa patrunda in Japonia cu un pasaport fals pentru a merge la Disneyland.

Totusi, Jong-chul si-a ratat sansa, fiind considerat de tatal sau prea slab, delasator si efeminat.

Dezvaluire uimitoare despre Kim Jong-Un: pasiunea secreta a temutului lider nord-coreean

De altfel, Jong-Chul a iesit la rampa in timp ce studia la Scoala Internationala din Berna (Elvetia), cu un poem in care isi prezenta viziunea sa pentru lume.

Planul sau era simplu: sa "distruga toti teroristii cu starul de la Hollywood, Jean-Claude Van Damme". De asemenea, el vedea o lume fara arme nucleare, o viziune total opusa fata de cea a familiei sale.

"Daca as avea lumea mea ideala, nu as mai permite armele si bombele atomice. Toata lumea ar fi fericita: fara razboi, fara morti, fara plansete", explica Jong-chul.

Viziunea sa era insa in contradictie cu ADN-ul familiei, dar chiar si asa a primit o sansa, fiind angajat in cadrul Partidului Muncitorilor, unde trebuia sa se pregateasca pentru a fi noul lider al Coreei de Nord.

Totusi, dupa ce a fost dat la o parte in timp ce fratele sau mai mic a ajuns in pozitia de succesor favorit, el a inceput sa-si ocupe timpul cu alte activitati.

Se crede ca este si liderul unui grup al copiilor de bani gata din Coreea de Nord, cunoscut sub numele de "Ponghwajo", format din odraslele fara ambitii politice ale celor mai influenti oameni. Datorita parintilor lor, acesti tineri ocupa functii de top in diverse organizatii si companii si sunt lasati sa faca ce doresc, inclusiv trafic de droguri, falsificarea banilor sau controlarea pietelor negre.

Alaturi de prietenii sai, Jong-chul calatoreste adesea catre Macao (China), Malaezia si Singapore, fiind un impatimit al jocurilor de noroc si un client fidel al caselor de moda.

El nu se uita niciodata la bani, ceea ce se poate vedea usor si daca ne uitam ca in cea mai recenta "excursie" a sa de care presa a aflat, cand s-a dus la Londra pentru a-l ajuta pe Eric Clapton sa-si celebreze aniversarea varstei de 70 de ani, a stat la unul dintre cele mai scumpe hoteluri, unde o noapte poate ajunge si la 2.100 de lire.

Jong-Chul este al doilea fiu al lui Jong-il, primul pe care acesta l-a avut cu consoarta sa japoneza Ko Yong-hui, devenita ulterior si mama lui Kim Jong-un.

Fratele cel mai mare al celor doi, Jong-nam, in varsta de 44 de ani, traieste de cativa ani in exil in statele din sud-estul Asiei, cu teama ca va fi asasinat la porunca mamei sale vitrege.

In 2004, inainte ca aceasta sa moara, presa din Coreea de Sud prezenta informatii neconfirmate oficial potrivit carora Ko Yong-Hui comandase un complot pentru asasinarea lui Jong-nam in incercarea de a evita ca fiul sau vitreg sa devina un rival la "tron" pentru baietii sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Jong Chul frate Kim Jong Un, #poveste frate Kim Jong Un , #Coreea de Nord
Comentarii
Poza GhitzaJihad
GhitzaJihad
rank 5
Asta, daca-i asa cum este prezentat mai sus,
Poza Acula
Acula
rank 5
Asta-i ca fiul lui Regan (unul dintre ei),