ONU a adoptat sanctiuni noi impotriva Coreei de Nord

Autor: Ana Ilie
Joi, 07 Martie 2013, ora 20:14
2394 citiri
ONU a adoptat sanctiuni noi impotriva Coreei de Nord

Consiliul de Securitate ONU a aprobat sanctiuni noi impotriva Coreei de Nord, in semn de raspuns dupa ce Phenianul a efectuat al treilea test nuclear, luna trecuta.

Rezolutia ii afecteaza pe diplomatii nord-coreeni, transferurile de bani cash si accesul la bunurile de lux, informeaza BBC. De asemenea, impune interdictii de calatorie pentru trei persoane si doua firme ce au legaturi cu armata Coreei de Nord.

Anterior deciziei ONU, Coreea de Nord a amenintat ca isi va exercita dreptul de a ataca preventiv, cu o racheta nucleara, pe oricine ataca Phenianul.

"De vreme ce Statele Unite sunt gata sa declanseze un razboi nuclear, ne vom exercita dreptul de a lansa un atac nuclear de prevenire impotriva sediului agresorului nostru, pentru a ne proteja interesul suprem", a anuntat purtatorul de cuvant al ministerului de Externe al Nordului.

Nordul a acuzat Washingtonul ca utilizeaza exercitiile militare din Coreea de Sud drept rampa de lansare pentru atacuri nucleare si conventionale asupra sa si a amenintat ca va efectua mai multe teste nucleare in semn de raspuns la sanctiunile cerute de SUA.

Cu doar o zi inainte, Coreea de Nord declara ca va anula armistitiul cu Sudul, care dateaza din 1953, ca raspuns la exercitiile militare colective americano-sud-coreene.

Mii de soldati americani sunt prezenti in Coreea de Sud pentru exercitiile anuale aeriene, terestre si maritime, care vor dura pana la sfarsitul lunii aprilie. Participa 10.000 de soldati americani si mult mai multi soldati coreeni.

Razboiul corean din perioada 1950-1953 s-a incheiat cu un armistitiu, nu cu un tratat de pace, asa ca, teoretic, peninsula coreana se afla inca in stare de razboi. SUA au trupe stationate aici de la sfarsitul razboiului, iar numarul actual de soldati americani stationati in Sud este de 28.500.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Coreea Nord sanctiuni ONU, #coreea nord sanctiuni, #Coreea Nord lovitura nucleara , #Coreea de Nord