Planul secret al Coreei de Nord impotriva Occidentului

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 22:35
6266 citiri
Planul secret al Coreei de Nord impotriva Occidentului
Foto: arabianoilandgas.com

Coreea de Nord a lansat in numeroase randuri amenintari nucleare catre SUA si statele occidentale, insa pericolul vine si dintr-un plan cibernetic secret al acestui stat comunist.

Regimul de la Phenian dispune de o putere tot mai mare in domeniul atacului cibernetic pe care il poate lansa asupra unor alte tari, scrie cnet.com. Acest lucru este posibil chiar si in conditiile in care Coreea de Nord nu dispune de echipamente foarte performante si are o infrastructura invechita.

O forta de aproape 6.000 de hackeri

Acolo au fost pregatiti experti care sa poata duce un adevarat razboi cibernetic impotriva adversarilor Phenianului. Mai multe tari, printre care se numara si SUA, au impus restrictii care privesc vanzarea de tehnologie catre aceasta tara. Totusi, specialistii de la celebra companie HP sustin ca asiaticii sunt foarte hotarati sa isi duca planul la bun sfarsit.

Vecinii din Coreea de Sud privesc o astfel de posibilitate ca terorism cibernetic ce poate viza mai mule institutii de la Seul si infrastructura lor. Conform informatiilor pe care le au expertii la dispozitie, dictatorul Kim Jong-un ar avea la dispozitie in acest scop "Unitatea 121", cea care ar reprezenta a treia mare forta in domeniu dupa cele din SUA si Rusia.

Hackerii care fac parte din ea ar fi in numar de aproximativ 3.000, insa e posibil ca acesta sa se ridice la nu mai putin de 5.900. O dificultate mare e pusa si de faptul ca informatiile ce pot fi obtinute din aceasta tara sunt foarte putine, iar restrictiile severe impuse acolo asupra traficului pe Internet fac aproape imposibila o asemenea contra ofensiva.

Concret, nord-coreenii au reusit in anul 2004 sa intre in reteaua de comunicatii wireless a vecinilor din Coreea de Sud. In plus, Departamentul de Stat al SUA a fost si el atacat in acelasi an, la o luna distanta, dupa o aprobare despre care se crede ca a fost data de regimul statului comunist. Totul a coincis cu discutiile purtate de americani si liderii comunisti din aceasta tara pe tema testarii unor arme nucleare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Coreea Nord atac cibernetic, #hackeri Coreea Nord , #Coreea de Nord
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5