Puterea bombei cu hidrogen detonata de Coreea de Nord e mai mica decat s-a crezut

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 12:47
5246 citiri
Puterea bombei cu hidrogen detonata de Coreea de Nord e mai mica decat s-a crezut

Al saselea test nuclear efectuat de Coreea de Nord are o putere estimata de 50 de kilotone, au apreciat luni reprezentanti ai Ministerului sud-coreea al Apararii in Parlament.

Aceasta cantitate de energie ar insemna ca testul a fost de cinci ori mai puternic decat al cincilea test nuclear, efectuat de Coreea de Nord in septembrie 2016, relateaza AFP.

El ar fi de trei ori mai puternic decat bomba americana care a devastat Hiroshima in 1945.

Duminica, agentia de monitorizare geologica NORSAR, cu sediul in Norvegia, a estimat ca bomba cu hidrogen detonata de Coreea de Norda a fost de opt ori mai puternica decat cea folosita de americani la Hiroshima.

Pregatiri in vederea unor noi tiruri balistice

Pe de alta parte, Coreea de Nord pare ca a inceput sa faca deja pregatiri in vederea unor noi tiruri de rachete balistice, a declarat luni un reprezentant al Ministerului sud-coreean al Apararii, relateaza Reuters.

"Observam semne care arata ca ar putea avea loc noi tiruri de rachete balistice. Ne asteptam totodata ca Nordul ca traga o racheta balistica intercontinentala", a declarat Chang Kyung-soo in Parlament.

Reprezentantul ministerului a fost invitat sa raspunda unor intrebari ale deputatilor sud-coreeni despre al saselea - si cel mai important pana in prezent - test nuclear efectuat de regimul lui Kim Jong-un.

Reuniune a Consiliului de Securitate al ONU

Consiliul de Securitate al ONU se reuneste luni, la ora locala 14 (21.00, ora Romaniei), pentru a discuta despre ultimul test nuclear al Phenianului, la solicitarea Statelor Unite, Japoniei, Marii Britanii, Frantei si Coreei de Sud, a anuntat duminica reprezentanta americana la ONU.

Consiliul a impus la inceputul lui august, in unanimitate, noi sanctiuni Coreei de Nord, in urma tirului a doua rachete balistice intercontinentale nord-coreene.

Citeste si:
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Președintele USR Dacian Cioloș a anunțat joi dimineață, 21 octombrie, că USR nu va vota un eventual guvern minoritar din care să nu facă parte, chiar dacă liberalii vin cu o altă...
Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE
Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE
Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, au cerut în ședința Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu...
Sursa: NEWS.RO