Racheta lansata de Coreea de Nord e mai fioroasa decat credeam. Iata cum s-a bucurat Kim Jong Un (Foto)

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 11:35
14140 citiri
Racheta lansata de Coreea de Nord e mai fioroasa decat credeam. Iata cum s-a bucurat Kim Jong Un (Foto)
Foto: Pixabay

La o zi dupa cea mai recenta lansare a unei rachete balistice intercontinentale, Coreea de Nord a publicat imagini cu uriasa arma si cu liderul suprem al tarii, Kim Jong Un.

Iar reactiile expertilor in rachete au fost la unison aceleasi - Hwasong-15 este mai fioroasa decat credeam, scrie The Washington Post.

Racheta si transportatorul sau par sa sustina, la prima vedere, cele transmise de Phenian, si anume ca racheta dispune de o tehnologie mult mai avansata decat pana acum.

Si, desi sunt inca multe ce pot fi deduse din imaginile difuzate, iar Phenianul are oricum un istoric bogat al exagerarilor, de data aceasta analistii au cazut de acord ca Hwasong-15 reprezinta un mare pas inainte pentru Coreea de Nord in ce priveste dezvoltarea rachetelor.

Unii analisti sustin ca racheta aminteste de Titan II, initial o racheta intercontinentala balistica americana, care apoi a fost folosita de fortele aeriene americane si de NASA ca vehicul de lansare spatiala.

Apoi, racheta nord-coreeana pare a avea doua motoare, in prima sa versiune, noteaza un alt analist, pe contul sau de Twitter.

In ce priveste camionul cu care racheta este transportata, acesta este mai lung decat cele folosite pentru lansarea precedentelor rachete balistice intercontinentale. Insa, desi nord-coreenii sustin ca au produs aceste camioane, analistii cred ca sunt versiuni modificate ale camioanelor chinezesti de transport, WS51200.

Alte imagini postate pe Twitter il surprind si pe Kim Jong Un inspectand, intr-un hangar, racheta montata pe camionul ce are rotile aproape cat el de inalte. De altfel, scrie The Independent, Kim Jong Un a sarbatorit lansarea rachetei, lucru lesne de observat din pozele publicate. Liderul suprem rade si se imbratiseaza cu unul dintre cei care au muncit la realizarea rachetei.

Un alt lucru interesant observat de experti este ca varful noii rachete este mai "tocit" decat al versiunii precedente, Hwasong-15. Cel mai probabil, aceasta modificare are ca scop incetinierea rachetei, cand aceasta se afla in atmosfera, ceea ce reduce temperatura si-asa foarte crescuta din interiorul sau. Astfel, focosul nu mai trece printr-o variatie atat de mare de temperatura in timpul zborului.

De asemenea, pozele sugereaza ca noua racheta poate sa care un "focos greu super mare", insa expertii cred ca in testul folosit saptamana aceasta a fost folosit un focos usor. De altfel, Hwasong-14 si 15 ar fi transportat doar incarcaturi foarte mici, ceea ce a dus la exagerari ale razei de actiune din partea Coreei de Nord. Practic, cu cat focosul este mai greu, cu atat distanta acoperita este mai mica.

Concret, potrivit calculelor expertilor, racheta ar atinge doar nord-vestul Statelor Unite, daca ar avea montat un focos de jumatate de tona.

Amintim ca testul cu racheta balistica intercontinentala a fost efectuat marti de Coreea de Nord, iar Sudul a raspuns imediat printr-o simulare de atac. O zi mai tarziu, Coreea de Nord anunta ca tot continentul american se afla in raza de actiune a noii rachete.

In plus, Coreea de Sud si Statele Unite au cerut noi sanctiuni pentru Phenian. Spre exemplu, presedintele american Donald Trump i-a cerut omologului sau chinez Xi Jinping sa nu mai livreze petrol Coreei de Nord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#racheta balistica internationala Coreea de Nord, #racheta lansata Coreea de Nord, #Kim Jong Un racheta Coreea , #Coreea de Nord