Reactii dure dupa noul test nuclear al Coreei de Nord: Se cere izolarea completa a tarii si "pedeapsa cea mai ferma"

Duminica, 03 Septembrie 2017, ora 12:50
8439 citiri
Reactii dure dupa noul test nuclear al Coreei de Nord: Se cere izolarea completa a tarii si "pedeapsa cea mai ferma"

Japonia, Coreea de Sud si China au condamnat duminica noul test nuclear efectuat de regimul de la Phenian, test calificat de nord-coreeni drept un "succes total" si care a avut scopul de "a examina si a confirma acuratetea si credibilitatea" tehnologiei nucleare.

Premierul japonez Shinzo Abe a afirmat ca dezvoltarea nucleara si a capacitatii rachetelor balistice ale Coreei de Nord reprezinta un nivel superior de amenintare si submineaza grav pacea si securitatea regionale, transmit Kyodo, Yonhap si AFP.

"Consiliul de Securitate al ONU a criticat dur Coreea de Nord pentru lansarile repetate de rachete balistice in acest an. Consideram ca este absolut intolerabila desfasurarea unui test nuclear de catre Coreea de Nord" in acest context, se arata intr-o declaratie a sefului executivului nipon.

Presedintele sud-coreean Moon Jae-In a cerut "pedeapsa cea mai ferma" pentru Phenian, inclusiv adoptarea de noi sanctiuni de catre Natiunile Unite.

Moon Jae-In s-a pronuntat pentru adoptarea "tuturor masurilor diplomatice, in special a sanctiunilor de catre Consiliul de Securitate al ONU, pentru a izola complet Coreea de Nord", a declarat consilierul prezidential sud-coreean Chung Eui-Yong, dupa o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate Nationala de la Seul.

Beijingul a "condamnat viguros" noul test nuclear efectuat duminica de Phenian si i-a cerut acestuia sa renunte "la agravarea situatiei cu gesturi care nu ii servesc propriilor interese".

Coreea de Nord "a ignorat opozitia generala a comunitatii internationale si a efectuat un nou test nuclear. Guvernul chinez isi exprima opozitia hotarata si condamna viguros" aceasta actiune, a indicat Ministerul de Externe chinez intr-un comunicat.

Coreea de Nord a anuntat ca a testat duminica o bomba cu hidrogen. Postul public de televiziune de la Phenian a afirmat ca cel mai recent test a fost un "succes total". Bomba cu hidrogen poate fi montata pe noul tip de racheta balistica intercontinentala de care dispune regimul nord-coreean.

Citeste si:

Citeste si:
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Sursa: AGERPRES