Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Rusia si Coreea de Nord strang legaturile

Autor: Ana Ilie
Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 16:06
3358 citiri
Rusia si Coreea de Nord strang legaturile
Foto: Al Jazeera

Rusia si Coreea de Nord continua sa se apropie una de alta - cele doua tari vor institui un consiliu bilateral de afaceri, care va "imbunatati interactiunea comunitatilor de afaceri din Coreea de Nord si Rusia", a anuntat presedintele Camerei de Comert si Industrie a Rusiei, Vladimir Strasko, la o conferinta prezidata de seful Ministerului rus al Dezvoltarii Extremului Orient.

Cele doua "vor crea Consiliul de Afaceri pentru cea mai confortabila colaborare si cooperare a comunitatilor de afaceri nord-coreeana si rusa incepand de saptamana viitoare", a spus Strasko, potrivit Business Insider.

Coreea de Nord si Rusia au "obtinut rezultate in chestuni bilaterale extrem de complicate": Coreea de Nord a inceput sa emita vize cu intrari multiple pentru cetatenii rusi si se negociaza pe formarea unui organism special in Coreea de Nord care sa supervizeze proiectele comune cu Rusia.

Toate semnalele arata, potrivit sursei citate, ca Rusia si Coreea de Nord isi intaresc semnificativ relatia.

Saptamana trecuta, Ministerul rus al Dezvoltarii Extremului Orient a anuntat ca firmele care au tranzactii prin Banca pentru Comert Exterior a Coreei de Nord pot face plati in ruble. La sfarsitul anului trecut, Ministerul a anuntat ca Rusia incearca sa extinda schimburile economice cu Phenianul.

Cele doua tari aveau o relatie unica si dinainte de aceste evolutii: Coreea de Nord furnizeaza forta de munca in Siberia, in incercarea de a genera valuta forte, iar armata tarii foloseste echipamente din epoca sovietica.

Cele doua tari isi vor amplifica si colaborarea militara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Rusia legaturi Coreea Nord, #Rusia Coreea Nord comert , #Coreea de Nord
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Exista o comunitate de afaceri
S
Stan
rank 1
O alianta care va cuceri lumea!