Rusii anunta ca Trump nu va ataca Coreea de Nord, pentru ca se teme de armele nucleare detinute de Kim Jong-un

Duminica, 24 Septembrie 2017, ora 15:47
11904 citiri
Rusii anunta ca Trump nu va ataca Coreea de Nord, pentru ca se teme de armele nucleare detinute de Kim Jong-un
Foto: Hepta.ro

Administratia Donald Trump nu va putea lansa niciun atac asupra Coreei de Nord, intrucat stie cu certitudine ca regimul de la Phenian are armament nuclear care poate fi utilizat ca riposta, afirma ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"In privinta Coreei de Nord, Statele Unite nu vor ataca, intrucat nu doar suspecteaza, ci stiu cu certitudine ca Phenianul are arme nucleare", a declarat Serghei Lavrov intr-un interviu acordat postului rus NTV.

"Nu incerc sa protejez Coreea de Nord, spun pur si simplu ca practic toata lumea este de acord cu aceasta evaluare", a explicat Serghei Lavrov, potrivit agentiei de stiri Tass.

Seful diplomatiei ruse a precizat ca aceasta logica a fost impartasita de aproape toti omologii sai prezenti la reuniunea Adunarii Generale ONU. In acelasi timp, Lavrov a subliniat ca Statele Unite ar trebui sa fi tras invataminte in urma interventiei militare in Irak.

"Sper ca Washingtonul va avea aceasta logica. Altfel, situatia va degenera si vor avea de suferit mii, zeci de mii sau chiar sute de mii de oameni nevinovati din Coreea de Sud, Coreea de Nord; sigur ca si Japonia, Rusia si China sunt foarte aproape de acea zona", a subliniat Lavrov.

Sambata, Serghei Lavrov a lansat un apel la calm in contextul tensiunilor dintre Statele Unite si Coreea de Nord, indemnand "mintile infierbantate" sa inceteze "abordarea copiilor de gradinita", dupa insultele intre presedintele Donald Trump si liderul nord-coreean, Kim Jong-Un. Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-un "nebun" vineri, dupa ce liderul nord-coreean a afirmat ca presedintele SUA este "senil" si "deranjat mental". Anterior, Donald Trump avertizase ca va "distruge total" Coreea de Nord daca va ameninta Statele Unite sau aliati ai acestei tari.

Bombardiere americane s-au apropiat, sambata, de coastele de est ale Coreei de Nord, intr-o demonstratie de forta a Administratiei Donald Trump. "Manevra are rolul de a demonstra ca presedintele Donald Trump are o gama larga de optiuni militare, pentru a invinge orice amenintare", a declarat sambata seara Dana White, purtatorul de cuvant al Departamentului american al Apararii.

In replica, regimul Kim Jong-un a avertizat ca manevra Administratiei Donald Trump face "inevitabil" un atac cu rachete asupra Statelor Unite.

Tensiunile intre Statele Unite si Coreea de Nord s-au amplificat in ultimele luni, dupa o serie de teste nucleare si balistice nord-coreene.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#SUA razboi Coreea Nord, #arme nucleare Coreea , #Coreea de Nord