Coreea de Nord recomanda evacuarea ambasadelor: Nu garantam securitatea dupa 10 aprilie!

Autor: Ana Ilie
Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 16:04
7465 citiri
Coreea de Nord recomanda evacuarea ambasadelor: Nu garantam securitatea dupa 10 aprilie!

Coreea de Nord a cerut ambasadelor tuturor guvernelor reprezentate la Phenian sa ia in considerare evacuarea personalului, intrucat, incepand cu data de 10 aprilie, nu mai poate garanta securitatea acestora.

Initial, presa internationala relata ca Phenianul a cerut Rusiei sa ia in considerare evacuarea personalului din ambasada sa din Phenian, din cauza tensiunilor din Peninsula Coreeana.

Denis Samsonov, un angajat al ambasadei de la Phenian, a precizat ca Rusia examineaza cererea insa nu intentioneaza sa evacueze diplomatii in acest moment. Samsonov a mai spus ca nu sunt semne de crestere a tensiunilor in capitala nord-coreeana, scrie Reuters si ca Rusia se consulta cu Coreea de Sud, China si SUA in acest sens.

Ulterior, si Marea Britanie a anuntat ca a primit o cerere similara, regimul de la Phenian motivand ca nu poate garanta siguranta personalului diplomatic incepand cu data de 10 aprilie.

Vineri, Germania l-a convocat pe ambasadorul nord-coreean la Berlin, pentru a-i transmite "profunda ingrijorare" cu privire la accentuarea tensiunilor in Peninsula Coreeana.

"Profunda ingrijorare a guvernului german in urma escaladarii din Peninsula Coreeana, pentru care Coreea de Nord este responsabila, i-a fost transmisa in termeni fara echivoc in numele ministrului german de Externe", a precizat un purtator de cuvant al MAE german, potrivit thelocal.de.

Tensiunile sunt in crestere in Peninsula Coreeana, inca de cand Nordul a lansat, in decembrie, o racheta cu raza lunga de actiune, apoi a efectuat un test nuclear, al treilea, in februarie. Dupa ce ONU a impus sanctiuni regimului de la Phenian, Nordul a amenintat cu atacuri nucleare si de rachete impotriva SUA si Sudului.

Miercuri, secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, a apreciat ca "retorica belicoasa periculoasa" a Nordului reprezinta un "pericol real si clar" pentru America si aliatii sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Chestiunile NATO nu se discută în public, iar negocierile nu se fac publice, a declarat, miercuri, 17 aprilie, la Bruxelles, preşedintele României Klaus Iohannis. El a precizat că,...
#Coreea Nord evacuare ambasada Rusia, #Coreea Nord amenintari , #Coreea de Nord