Sony anunta difuzarea online a filmului "The Interview" (Video)

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 21:29
4175 citiri
Sony anunta difuzarea online a filmului "The Interview" (Video)

Studiourile Sony au anuntat, miercuri, ca "The Interview", comedia despre liderul nord-coreean Kim Jong-un, va fi distribuita online si pe platforme video-on-demand (VoD), dupa ce a facut publica decizia de a lansa filmul in peste 200 de cinematografe din SUA, incepand cu prima zi de Craciun.

"A fost dintotdeauna intentia Sony de a avea o platforma nationala pentru distribuirea acestui film", a declarat Michael Lynton, presedintele si CEO al Sony's Entertainment.

Controversa The Interview Nu e de gluma cu Kim Jong Un: "Sa razi de el e un drum catre moarte"

Sony a anulat lansarea lungmetrajului dupa ce a primit amenintari privind securitatea celor care ar fi mers sa vizioneze comedia.

Presedintele american Barack Obama a salutat, marti, decizia Sony Pictures de a difuza comedia despre liderul nord-coreean Kim Jong-un, intr-un numar limitat de sali din Statele Unite ale Americii, ignorand astfel amenintarile cu represalii prin atacuri informatice ale piratilor cibernetici care se identifica sub numele de Guardians of Peace (GOP).

Compania Sony Pictures spunea, pe 21 decembrie, ca "nu a capitulat" in fata amenintarilor piratilor informatici care au fortat-o sa anuleze lansarea filmului "The Interview" si ca spera sa difuzeze aceasta comedie cu ajutorul unor cai alternative.

Filmul, care prezinta un complot fictiv al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, a declansat mania administratiei de la Phenian care ar fi in spatele atacului informatic asupra Sony Pictures, potrivit autoritatilor americane. Coreea de Nord a negat implicarea in acest atac, dar i-a laudat pe autori.

Controversa The Interview: Sony lanseaza in cele din urma filmul despre Kim Jong Un

Sony Pictures a decis saptamana trecuta sa anuleze lansarea filmului, programata pentru 25 decembrie. Decizia a venit dupa aparitia mai multor mesaje de amenintare la adresa lanturilor de cinematografe care ar fi difuzat pelicula. Decizia studioului de film a fost criticata atat de Hollywood, cat si de presedintele american Barack Obama.

Directorul Sony rupe tacerea in legatura cu cel mai controversat film al momentului

Pe 24 noiembrie, Sony Pictures a fost tinta unui atac informatic masiv revendicat de "GOP" sau "Guardians of Peace" ("Gardienii Pacii", n.r.), atribuit de catre Biroul Federal de Investigatii (FBI) Coreei de Nord. Atacul fara precedent a blocat sistemul informatic al companiei si a dus la difuzarea pe internet, ilegal, a cinci filme ale Sony, unele dintre ele nelansate oficial, precum si la publicarea a numeroase documente si e-mailuri interne.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, discuție cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. "Vorbim de un armistiţiu politic". Condițiile impuse de PSD pentru a vota un guvern minoritar
Marcel Ciolacu, discuție cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. "Vorbim de un armistiţiu politic". Condițiile impuse de PSD pentru a vota un guvern minoritar
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut sâmbătă, 23 octombrie, o discuţie telefonică cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă. În cadrul discuției, şeful social-democraţilor a...
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Preşedintele PNL Bucureşti şi primar al sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat, sâmbătă, că USR ar trebui, după părerea sa, să rămână la guvernare cu PNL şi a subliniat...
Sursa: MEDIAFAX