Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un an de la moartea lui Kim Jong-il

Duminica, 16 Decembrie 2012, ora 16:59
1865 citiri
Un an de la moartea lui Kim Jong-il

Tanarul lider nord-coreean Kim Jong-un a prezidat, duminica, la Phenian o ceremonie oficiala in memoria tatalui sau, fostul lider al tarii Kim Jong-il, decedat in urma cu un an, la cateva zile dupa un tir de racheta reusit, al carui merit i-a fost atribuit, relateaza AFP.

Ceremonia organizata duminica in prezenta a mii de cadre si demnitari ai regimului a fost organizata dupa festivitatile martiale care au reunit sute de mii de persoane, vineri, in capitala nord-coreeana.

Kim Jong-Il a condus Coreea de Nord cu o mana de fier din 1994 pana la moartea sa din cauza unei crize cardiace la 17 decembrie 2011. Fiul sau cel mic, Kim Jong-un, a preluat imediat puterea.

Familia Kim domneste in Coreea de Nord de la infiintarea acesteia, in 1948, de catre Kim Il-sung, bunicul lui Jong-un, in virtutea acestei singure dinastii sau monarhii comuniste din istorie.

Cu o expresie ferma si imbracat in costumul sau Mao negru, Kim Jong-un era inconjurat de zeci de oficiali de rang inalt ai Guvernului, ai armatei sau partidului, in fata unui imens drapel rosu si a unui portret al lui Kim Jong-il zambitor.

"Inima marelui lider a incetat sa bata dar tovarasul Kim Jong-il traieste alaturi de noi pentru totdeauna (...) pentru a veghea asupra viitorului radios la poporului nostru", a declarat seful statului formal, Kim Yong-nam, in cadrul unei ceremonii transmise de televiziunea de stat.

"Lansarea reusita a satelitului nostru Kwangmyongsong-2 este, de asemenea, o alta victorie a armatei noastre si a poporului nostru gratie respectarii fidele a invataturilor marelui nostru lider (Kim Jong-il)", a adaugat el referindu-se la controversatul tir de racheta efectuat miercuri si incununat de succes, dupa toate probabilitatile.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#comemorare Kim Jong Il, #Coreea Nord comemorare presedinte , #Coreea de Nord