Un nou pericol din Coreea de Nord: Incepe razboiul cu SUA?

Vineri, 03 Mai 2013, ora 14:50
4354 citiri
Un nou pericol din Coreea de Nord: Incepe razboiul cu SUA?
Foto: Russia Today

Americanii sunt tot mai ingrijorati in legatura cu planurile nucleare ale Coreei de Nord.

Pentagonul a avertizat recent Congresul american in legatura cu pericolul ca regimul de la Phenian sa produca focoase nucleare pe care sa le puna pe rachetele care pot ataca SUA.

Aceste informatii sunt prezente intr-un raport recent emis de Pentagon in cadrul unei proceduri obligatorii potrivit legilor americane.

Conform Russia Today, informatiile din Coreea de Nord arata ca aceasta tara face progrese in dezvoltarea rachetelor balistice, dar si in privinta tehnologiei nucleare.

Toate acestea ar avea ca scop atacarea teritoriului SUA, se arata in raportul americanilor. In document se mai precizeaza faptul ca aceasta tara reprezinta una dintre cele mai mari provocari pentru SUA in regiune, americanii avand informatii in legatura cu vanzarea de arme a regimului de la Phenian catre alte tari, precum si in legatura cu comportamentul lor instabil si provocator.

Tensiunea nu scade in Peninsula coreeana

Un alt raport al SUA care trebuia sa ramana secret a ajuns in presa din aceasta tara. In el se mentioneaza faptul ca nord-coreenii nu ar avea la dispozitie tehnologia necesara lansarii unor incarcaturi nucleare catre teritoriul SUA.

Pe de alta parte, Coreea de Nord este iritata de exercitiile militare comune ale vecinilor din sud si ale aliatilor americani, facand apel la incetarea acestora.

SUA au raspuns amenintarilor lansate in mod repetat de Coreea de Nord prin mobilizarea unui numar uimitor de echipamente militare in regiune, inclusiv a unor bombardiere nucleare si a unor distrugatoare de rachete.

Coreea de Nord a avertizat ca va lansa un atac nuclear daca teritoriul sau va fi tinta unui atac comun al Coreei de Sud si al SUA. La randul ei, Coreea de Sud a tinut sa avertizeze regimul de la Phenian ca va lansa un atac preventiv, in cazul in care va vedea ca se fac pregatiri pentru un atac nuclear de cealalta parte a granitei.

Rusia si China au tinut sa potoleasca spiritele si sa faca un apel la calm. Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a subliniat necesitatea unor negocieri cu toate partile implicate in acest conflict de la distanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#coreea nord atac sua, #Coreea Nord razboi Sud, #Coreea Nord rachete nucleare , #Coreea de Nord
Comentarii
Poza koko51955
koko51955
rank 5
Cand te mananca undeva, americanii stiu sa te scarpine