Viata secreta a dictatorilor (Galerie foto)

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 08:40
6370 citiri
Viata secreta a dictatorilor (Galerie foto)
Foto: MSN

Dictatorii au doua realitati. Cea publica si cea din viata lor privata, tinuta cat mai departe de ochii oamenilor obisnuiti. Si totusi, tainele si viata secreta a dictatorilor iese la lumina.

Recent trecut in nefiinta, ca orice alt dictator care se respecta, Kim Jong Il avea o adevarata obsesie pentru ceea ce mananca.

Asta in conditiile in care oamenii din Coreea de Nord mor de foame. Kim Jong Il avea o pasiune pentru cele mai scumpe si rafinate delicatese occidentale.

Prepararea hranei pentru Kim Jong Il presupunea cele mai bizare ritualuri.

De exemplu, orezul nu era fiert decat folosind lemne aduse de pe muntele Legendar, iar orezul consumat de acesta era ales, la propriu, bob cu bob. Kim Jong Il avea o crama cu circa 10.000 de sticle de vin la dispozitia sa, scrie msn.com.

Ex-liderul libian Moammar Gaddafi era si el plin de excentricitati. Printre acestea echipa de bodyguards, formata doar din femei virgine. "Amazoanele", era numele echipei si era formata din persoane selectate chiar de Gaddafi. O alta pasiunea erau hainele. Gaddafi avea cele mai ciudate gusturi atunci cand isi alegea tinutele, dar materialele erau mereu de lux.

Imelda Marcos, sotia dictatorului filipinez, Ferdinand E. Marcos (1965-1986) avea una dintre cele mai mari colectii de pantofi. Dar pasiunea sa pentru pantofi nu se oprea aici. Imelda si-a explus pantofii intr-o galerie privata. Fiecare pereche de pantofi, din cele peste 1200 pe care le avea, era insotita de fotografii de la evenimentele unde i-a purtat.

Ceausescu intra si el in galeria dictatorilor care aveau ciudatenii pe care le tineau ascunse. Una din "tainele" lui - mania mainilor curate. Ceausescu se spala cu spirt pe maini dupa ce dadea mana cu cineva. Mai putin stiut este ca Nicolae Ceausescu credea si se temea cumplit de vampiri!

Idi Amin, fostul dictator din Uganda se autointitulase presedinte pe viata, stapanul fiarelor pamantului si ai pestilor marii, cuceritor al Imperiului Britanic din Africa, neincoronatul Rege al Scotiei.

Despre Idi Amin se spune ca a fost canibal, dar acest detaliu cumplit nu a putut fi dovedit. Oricum acesta este responsabil de moartea a mai mult de 300.000 de oameni, iar apelativul de "macelarul din Africa" este cea mai buna titulatura.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#dictatori istorie, #Kim Jong murit, #Coreea de Nord inmormantare, #Libia Gadaffi , #Coreea de Nord